• Ελλάδα

    ΟΝΝΕΔ: Οι ακαδημαϊκοί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» στον κ.Γαβρόγλου

    • NewsRoom

    Κώστας Γαβρόγλου/υπουργός Παιδείας


    Κατά του  Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στράφηκε η ΟΝΝΕΔ κατηγορώντας τον ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια διδασκόντων και φοιτητών. Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η παρατεταμένη παρουσία τοξικό-εξαρτημένων ατόμων στην ΑΣΟΕΕ και η προστασία που τους παρέχουν συμμορίες και παραβατικές μειοψηφίες στο όνομα του δήθεν ασύλου, παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο.

    «Εδώ και λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για ολιγόωρη διακοπή των μαθημάτων, η οποία αναμφίβολα αποτελεί μία συμβολική διαμαρτυρία για όλα αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη παρουσία τοξικό-εξαρτημένων ατόμων και η προστασία που τους παρέχουν συμμορίες και παραβατικές μειοψηφίες στο όνομα του δήθεν ασύλου έχουν εγείρει κραυγές διαμαρτυρίας εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας, αφού οι ίδιοι οι καθηγητές δηλώνουν ότι καθ’ αυτόν τον τρόπο παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική λειτουργία του ιδρύματος αλλά πρωτίστως τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία διδασκόντων και φοιτητών», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ.

    Η Νεολαία της ΝΔ προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μερικές χιλιάδες φοιτητές θα χάσουν κάποιες παραδόσεις εξαιτίας της πανεπιστημιακής ανομίας, είτε αυτή κατά καιρούς προέρχεται από τραμπουκισμούς εκ μέρους ομάδων, από βανδαλισμούς των ιδρυμάτων είτε ακόμα από παρατεταμένες καταλήψεις που γίνονται με την πρωτοβουλία και τον φασισμό των ολίγων.

    «Είναι η πρώτη φορά, όμως, που ένα πανεπιστήμιο αναγκάζεται να αναστείλει τη διεξαγωγή των μαθημάτων με πρωτοβουλία των διδασκόντων του. Κι αυτό διότι η συγκεκριμένη διαμαρτυρία της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο κώδωνας του κινδύνου που κρούουν οι ακαδημαϊκοί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αφυπνίσουν  τον κ. Υπουργό Παιδείας, δεδομένου ότι η Διοίκηση του ΟΠΑ επανειλημμένως στο παρελθόν έχει οχλήσει τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας προκειμένου η τελευταία να παρέμβει, αλλά ματαίως», υποστηρίζει η ΟΝΝΕΔ.

    «Ως ΟΝΝΕΔ, στηρίζουμε την απόφαση της Συγκλήτου του op ως ένα απολύτως έκτακτο και αναγκαίο μέτρο. Περαιτέρω, αναρωτιόμαστε πόσα ψηφίσματα χρειάζεται ο κ. Γαβρόγλου προκειμένου να αντιδράσει και να διασφαλίσει το βασικό δικαίωμα των πολιτών στην Παιδεία. Άραγε αυτό είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο που ο κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνησή θέλουν να προωθήσουν και να “προστατέψουν”; Θα επιτρέπουν για πολύ καιρό εικόνες ντροπής και ισοπέδωσης των ιδρυμάτων σαν τις σημερινές; Είναι ανήκουστο σε μία χώρα που οι νέοι καταβάλλουν προσωπικό αγώνα και μόχθο μαζί με την οικογένεια τους προκειμένου να εισαχθούν σε κάποια σχολή, η προσπάθειά τους να διαψεύδεται εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών κάθε μειοψηφίας. Ο χώρος της Παιδείας και ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έπρεπε να ανθεί, να δίνει κίνητρα εξέλιξης και να κρατάει του νέους στην πατρίδα μας. Όλα αυτά, δηλαδή, που ο κ. Υπουργός και ο πολιτικός του προϊστάμενος κύριος Τσίπρας αρνούνται και αποστερούν από τους φοιτητές εδώ και δεκαετίες με την ολέθρια παρουσία τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η νεολαία της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ.Κοντονής: Διαψεύδει ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταστρέφουν το πιο ωραίο έργο: Η Κονιόρδου «κόβει» τα ύψη στο Ελληνικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αδ. Γεωργιάδης: Σφοδρή επίθεση στους «ζάμπλουτους ηθικολόγους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (video)



    ΣΧΟΛΙΑ