• Top Stories

    Πιτσιόρλας: H επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, ό,τι κι αν αποφασίσει το ΚΑΣ

    • NewsRoom
    Στέργιος Πιτσιόρλας 60 ετών -Υφυπουργός Ανάπτυξης


    Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει, οποιαδήποτε απόφαση κι αν λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, o υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. Τόνισε, επίσης, ότι το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα και ακόμα κι αν κρίνει ότι ορισμένες εκτάσεις στο Ελληνικό είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», τα έργα θα υλοποιηθούν χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις.

    «Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , προσθέτοντας ότι το μοναδικό ζητούμενο θα είναι οι εργολάβοι να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

    Εξάλλου, απέδωσε την πολιτική ένταση στην επένδυση που έχουν κάνει «κάποιοι» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα έργα».

    Επισήμανε, δε, ότι το μνημόνιο για την επένδυση στο Ελληνικό συνήφθη ακριβώς για να αποφευχθούν καθυστερήσεις και άλλα εμπόδια.

    Ο κ. Πιτσιόρλας επαναβεβαίωσε ότι το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει πως το 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό δεν έχει αλλάξει, εφόσον εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα και ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Τσίπρας γκρέμισε τον μύθο των αρχαιολόγων: Εγώ αποφασίζω και όχι το ΚΑΣ για το Ελληνικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια είναι η Μαρία Βλαζάκη που κάνει αντάρτικο στο Ελληνικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αισιόδοξη η Πέτη Πέρκα για το Ελληνικό: Την Τρίτη θα βγει «λευκός καπνός»

     



    ΣΧΟΛΙΑ