• Πολιτική

    H κυβέρνηση τάζει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους για να αξιολογηθούν-Όλες οι λεπτομέρειες


    Σε μια προσπάθεια να «αναζωπυρώσει» τα κίνητρα των δημοσίων υπαλλήλων για την αξιολόγηση, που κινήθηκε σε άκρως υποτονικά επίπεδα, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ετοιμάζεται αυτή τη φορά να τους δώσει οικονομικά θέλγητρα, ως μπόνους συμμετοχής, μέσω της ειδικής ρύθμισης που προωθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι το 70% κατά το υπουργείο και το 80% κατά την ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να αξιολογηθούν.

    Η εν λόγω ρύθμιση προβλέπει ότι οι πτυχιούχοι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στην διαδικασία αξιολόγησης, μπορούν να διεκδικήσου επιδόματα ως και 450 ευρώ.

    Η αύξηση θα αφορά κυρίως τους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν με «καλό» βαθμό. Ωστόσο, ακόμη κι εκείνοι που δεν θα προαχθούν θα ανέβουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο, οπότε θα αυξηθούν οι αποδοχές τους.

    Για παράδειγμα ένας δημόσιος υπάλληλος με πτυχίο ο οποίος υπηρετεί 10 ως 12 έτη στο Δημόσιο μπορεί να ανέβει από τα 1.387 στα 1.446 ευρώ ενώ εάν κριθεί με άριστα μπορεί να διεκδικήσει και μια θέση στην ιεραρχία, όπου προβλέπονται και τα σχετικά επιδόματα που προβλέπονται.

    Με λίγα λόγια με τη συμμετοχή στην αξιολόγηση, ένας δημόσιος υπάλληλος με πτυχίο και προϋπηρεσία άνω των 10 ετών, μπορεί να διεκδικήσει θέση προϊσταμένου τμήματος με επίδομα 290 ευρώ, μια θέση προϊσταμένου υποδιευθύνσεως με επίδομα 350 ευρώ ή μια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης με επίδομα 450 ευρώ.

    Μέσα στην ίδια ρύθμιση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα υπάρχει πρόβλεψη και για επιπλέον κίνητρο που θα έχει να κάνει με τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις.

    Η νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μποϊκοτάζ στην αξιολόγηση από 50.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Θερίζει ό,τι έσπειρε o ΣΥΡΙΖΑ – Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πολεμήθηκε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον «αέρα» η αξιολόγηση στο Δημόσιο – «Άκαρπη» και η τρίτη προθεσμία

     



    ΣΧΟΛΙΑ