• Top Stories

    Ο B. Σόιμπλε προειδοποιεί την Βρετανία: Τίποτα δεν είναι δωρεάν

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

    Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


    Προειδοποίηση στους Βρετανούς έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Brexit.

    «Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι Βρετανοί», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στις εφημερίδες του μιντιακού ομίλου Funke. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, o κ. Σόιμπλε προανήγγειλε σκληρή στάση απέναντι στη Μ. Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

    «Η Μ. Βρετανία δεν επιτρέπεται να διαθέτει μετά την έξοδο προνόμια που δεν έχουν και άλλες χώρες», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε, καλώντας το Λονδίνο να ανταποκριθεί στις εκκρεμείς οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε παράλληλα το ενδεχόμενο να αυξηθεί η συνεισφορά της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά ταμεία μετά τη βρετανική αποχώρηση. «Τα χρήματα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό πρέπει να επαρκούν, θα πρέπει να διατεθούν αποτελεσματικότερα», διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός, σημειώνοντας ότι τα ευρωπαϊκά οικονομικά μέσα θα πρέπει να δαπανώνται μόνο για έργα που θα ενισχύουν την Ευρώπη στο σύνολό της, ενώ σχολίασε ότι κάθε χώρα μέλος θα πρέπει να καλύπτει μόνη της δαπάνες από τις οποίες επωφελείται μόνο η ίδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώφη Γεννηματά: Να μην επηρεαστεί η συνοχή της ΕΕ από το Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουσκ: Ομόφωνα οι 27 συμφώνησαν για το Brexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιούνκερ-Μογκερίνι: Σε 2η φάση η συζήτηση για τις σχέσεις Βρετανίας-Ε.Ε. – Πρώτα οι όροι του Brexit



    ΣΧΟΛΙΑ