• Πολιτική

    Ο Δ.Καμμένος προειδοποιεί: Μπορεί να μην ψηφίσουμε τη μείωση του αφορολόγητου

    • NewsRoom
    Δημήτρης Καμμένος

    Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Ανοιχτό άφησε ο Δημήτρης Καμμένος το ενδεχόμενο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν όλα τα μέτρα από το πακέτο συμφωνίας, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

    Ανέφερε, μάλιστα, ότι στην περίπτωση που το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 8.600 ευρώ, το μέτρο δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή.  Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν θα πει ναι στη μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ, ο κ. Καμμένος είπε πως περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από τον κ. Τσακαλώτο για να κάνουν κοστολόγηση και αντικοστολόγηση των μέτρων. «Αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 8.600 είναι ένα ζήτημα γιατί θα φορολογηθούν εισοδήματα των 400 ευρώ. Τότε θα πρέπει να πέσει και η φορολογία, είναι δύσκολο να περάσει, πρέπει να δούμε και τα αντίμετρα».

    Ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την υποχώρηση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ επανέλαβε: «Εφόσον υπάρχει μείωση της φορολογίας στο 10%, εξ’ όσων γνωρίζω υπάρχει αυτή η πιθανότητα».

    Αναφορικά με τις συντάξεις, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως «πρέπει να δούμε τα κίνητρα που θα δοθούν», ενώ για τα εργασιακά είπε πως ο ίδιος θα ψηφίσει την κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Στουρνάρας: «Το ελληνικό μυαλό είναι η βασικότερη πηγή πλούτου μας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ernst & Young: Αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα φοροφυγά – Γιατροί και εργολάβοι οι «πρωταθλητές»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρυσόγονος: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, τα πράγματα θα χειροτερέψουν



    ΣΧΟΛΙΑ