Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως μετά την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους εφήβους κάτω των 15 ετών στη Γαλλία, θα πρέπει να υιοθετηθούν νέα μέτρα για τη ρύθμιση των βιντεοπαιχνιδιών, της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων, καθώς και για την καταπολέμηση της «χειραγώγησης των πληροφοριών».

Σε συνέντευξή του προς τους χρήστες του ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης Brut, ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε τα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία των εφήβων «από οθόνες που δημιουργούν τραύματα», λέγοντας πως είναι σαφές ότι υπάρχουν βιντεοπαιχνίδια τα οποία είναι βίαια και ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, αν οι ψυχίατροι επιστήμονες το κρίνουν επιβεβλημένο, να επιβληθούν μέτρα απαγόρευσης.

1

Ταυτόχρονα ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της μείωσης των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία και υπέρ της αύξησης των διακοπών για τους μαθητές ούτως ώστε αυτοί να μπορούν να αφιερώνουν περισσότερες ώρες σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης

Τραμπ: Να πάρουν το όνομα μου το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Νέας Υόρκης

Ισπανία: Νεκρή βρέθηκε μέσα στο σπίτι της 21χρονη μοντέλο του Versace και κόρη πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή

Πάτρα: Έως την Κυριακή οι προσομοιωτές F-16 και F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας