• Πολιτική

    Νεκρή για τουλάχιστον 10 ημέρες πριν βρεθεί η άτυχη γυναίκα στην Αμφιλοχία (pics-video)

    • NewsRoom
    Αμφιλοχία


    Άσχημα ήταν, δυστυχώς, τα αποτελέσματα των ερευνών για τον εντοπισμό της Μαρίας Ιατρού, της 36χρονης γυναίκας που είχε εξαφανιστεί από την Δευτέρα του Πάσχα, από το Λουτράκι, που έμενε, όταν είχε ξεκινήσει να πηγαίνει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

    Βρέθηκε νεκρή, στις 29 Απριλίου, στην Αμφιλοχία, στον βυθό το Αμβρακικού κόλπου. Εκεί, έπεσε το ασημί Volkswagen Golf της, με τους αστυνομικούς να έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν κάθε σημείο και κάθε λόγο που την έκανε να φύγει από το σπίτι της τέτοια μέρα και τέτοια ώρα.

    Την υπόθεση έχουν αναλάβει με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και το τμήμα της Τροχαίας Αμφιλοχίας, με το πρώτο να έχει και την εντολή να κάνει την κύρια προανάκριση, λόγω του ότι εκεί ζούσε η άτυχη γυναίκα.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που της έκανε την εξέταση, «θα μπορούσαμε για την ώρα να πιθανολογήσουμε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είναι οι πνεύμονες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, θα μας δώσει απαντήσεις η ιστολογική εξέταση ενώ θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, που άλλωστε πάντα κάνουμε». «Η σορός της 36χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη και όλα τα όργανα έχουν σχεδόν αλλοιωθεί». Η ημέρα του θανάτου, λογίζεται περίπου «πριν από περίπου 10 με 15 ημέρες, δηλαδή συμβατό με το διάστημα που εξαφανίστηκε».  «Δεν διαπίστωσα εμφανείς κακώσεις, ούτε κάποιο κάταγμα που να μπορεί να φανεί τόσες ημέρες μετά. Το μόνο που φέρει, είναι ένα θλαστικό τραύμα στην μετωπιαία χώρα, που δεν λέει κάτι».

    Η ακριβής τοποθεσία που βρέθηκε η γυναίκα, είναι τρία χιλιόμετρα έξω από την Αμφιλοχία, στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη. Το πως βρέθηκε, είναι μια τυχαία συγκυρία. Ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, μοτοσικλετιστής, κάτοικος Αμφιλοχίας, είχε βρεθεί εκεί προκειμένου να επισκευάσει ένα όχημα. Εκεί, είδε μάλλον την πινακίδα που έφυγε από το Golf της γυναίκας, που έπεσε στην θάλασσα. Έτσι, την έδωσε στην Τροχαία της περιοχής του, όπου μαζί με το Λιμενικό Τμήμα, βρήκαν την 36χρονη, μέσα στο αμάξι, στον πάτο της θάλασσας.

    Πάντως, η άσχημη εικόνα της σορού της, λέει από μόνη της ότι η κοπέλα ήταν στον βυθό της θάλασσας για πολλές μέρες, το πιο πιθανό και από την ίδια μέρα που εξαφανίστηκε, τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου.

    22 και 23 Απρίλη, μεταξύ άλλων, είναι και η γιορτή στο εκκλησάκι, αφού είναι η μέρα του Αγίου Γεωργίου. Πολύς κόσμος μαζεμένος, αλλά κανένας στην πλευρά που οδήγησε την άτυχη Μαρία στον πνιγμό.

    Βρέθηκε, τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και 30 μέτρα μακριά από την ακτή. Φορούσε και τη ζώνη ασφαλείας της.

    Τι έγινε όμως και έφτασε σε αυτήν την απόφαση, να εγκαταλείψει το σπίτι της βραδιάτικα; Σύμφωνα με την οικογένεια, εκείνο το βράδυ είπε πως λόγω κούρασης και ψυχολογικής πίεσης, ήθελε να φύγει για να ηρεμήσει. Έτσι, έφυγε, χωρίς να πει που πάει, καλώντας και στην συνέχεια έναν ξάδερφο από Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ώστε να του ζητήσει φιλοξενία. Το τελευταίο της μήνυμα, ήταν στις 04.17, στον ξάδερφό της. Του είπε πως θα καθυστερήσει λίγο, βρισκόμενη έξω από την Πρέβεζα.

    Λίγο μετά, έγινε το μοιραίο συμβάν, αφού το κινητό σταμάτησε να λειτουργεί και οι κάμερες του Ρίο, έδειξαν ότι την γέφυρα την πέρασε στις 03.35.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στις 15 -16 Μαΐου ψηφίζονται στη Βουλή τα νέα μέτρα – Ποιες οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ώρα μηδέν για τα νέα μέτρα: Σβήνουν και γράφουν οι Θεσμοί – Στις 13.00 υπογράφει ο Τσακαλώτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτομαγιά: Με δυσκολίες η μετακίνηση του κοινού σήμερα – Συγκεντρώσεις στο κέντρο και απεργίες



    ΣΧΟΛΙΑ