• City Stories

    Ένα θηλυκό δελφίνι στον Αμβρακικό θρηνεί το νεκρό μωρό της σε ένα σπαρακτικό video


    Συγκλονιστικό βίντεο και σπαρακτικές εικόνες, όπου ένα δελφίνι κουβαλά στην πλάτη του ένα μικρό νεκρό δελφίνι και προσπαθεί να το επαναφέρει στη ζωή, κατέγραψαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Tethys στα νερά του Αμβρακικού Κόλπου.

    Στις 28 του περασμένου Ιουνίου, η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου που εργάζεται στο πρόγραμμα «Ionian Dolphin», ειδοποιήθηκε από τους φίλους τους, Βασίλη και Βενετία από το Ecocruising, ότι ένα δελφίνι συνοδεύει ένα νεκρό «μωρό δελφίνι» στη θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους.

    Οι ερευνητές έσπευσαν στην περιοχή και βρήκαν τη μητέρα, όπου παρατηρώντας τη συμπεριφορά της για περίπου 1,5 ώρα, είδαν ξεκάθαρα το θηλυκό δελφίνι να σηκώνει το μικρό νεκρό δελφίνι πάνω από την επιφάνεια και να το σπρώχνει επανειλημμένα. Φαίνεται σαν μια απελπισμένη προσπάθεια να φέρει το μικρό της πίσω στη ζωή.

    Το πένθος του θηλαστικού και η αίσθηση της απώλειας είναι τραγική. Μέλη της ερευνητικής ομάδας αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Αμβρακικό κόλπο. Παρόμοιο φαινόμενο διαπίστωσαν και το 2016,  χαρακτηρίζοντας σπαρακτική και για τους ίδιους την όλη διαδικασία. Το Ινστιτούτο Tethys είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ιδρύθηκε το 1986 και για την Ελλάδα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Ionian Dolphin».

    Πηγή: Thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Καβάλα: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τράκαρε με λεωφορείο επειδή πήγαινε ανάποδα σε κεντρικό δρόμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακό: Μετέτρεψε μια γαλαρία 100 ετών σε μοντέρνα καφετέρια στον Πλαταμώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O «οδηγός του μήνα»: Οδηγούσε ανάποδα στην εθνική οδό Κορίνθου–Τριπόλεως! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ