• Πολιτική

    Π. Παπάζογλου (EY Ελλάδας): «Βρισκόμαστε στον πάτο, το θέμα είναι για πόσο ακόμη…»

    Παπάζογλου


    Προβληματισμένος για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και τον χρονικό ορίζοντα εξόδου από την κρίση εμφανίζεται ο Πάνος Παπάζογλου, επικεφαλής της ΕΥ Ελλάδας.

    Ο κ. Πάνος Παπάζογλου μιλώντας στο mononews.gr στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της έρευνας για την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα υπογράμμισε πως «φαίνεται πως βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού, τονίζοντας ωστόσο πως «το θέμα είναι για πόσο διάστημα θα βρισκόμαστε εκεί».

    Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας μέσα από πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας.

    Ο κ. Παπάζογλου επεσήμανε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης των νέων που έχουν καινοτόμες ιδέες, δηλώνοντας πεπεισμένος πως επιχειρηματικές πρωτοβουλίες όπως τα start ups μπορεί να κάνουν τη διαφορά…

    «Φανταστείτε να είχαμε 5.000 με 6.000 start ups όπως έχει το Ισραήλ πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργούνταν» σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να υποτιμούμε τον ρόλο που μπορεί να παίξουν στην ανασυγκρότηση της οικονομίας.

    «Έχουμε υποτιμήσεις τις υπηρεσίες»

    Ανάλογη έμφαση θεωρεί πρέπει να δοθεί και στις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν στοχοποιηθεί άδικα για τα δεινά του τόπου.

    «Έχουμε υποτιμήσει τις δυνατότητες και τη δυναμική των υπηρεσιών» σημειώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν είναι μόνο η βιομηχανία που μπορεί να τονώσει την απασχόληση.

    Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις εξελίξεις στον μέτωπο των κόκκινων δανείων εμφανίζεται πεπεισμένος πως θα προχωρήσει η τακτοποίησή τους ενώ για τον ρόλο των ξένων funds που ειδικεύονται στα NPL’s λέει πως πέραν όλων των άλλων ζητημάτων, προβληματισμός υπάρχει και για τα έξοδα διαχείρισης που χρεώνουν.

    Υπήρξε περίπτωση επιχείρησης, λέει ο ίδιος, που ζήτησαν αμοιβή 6 εκατ. ευρώ το χρόνο για να αναλάβουν τη διαχείριση της.



    ΣΧΟΛΙΑ