• Top Stories

    Μπαράζ λουκέτων σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο 

    Φορολογική δήλωση


    Νέες εφόδους πραγματοποίησαν οι φοροελεγκτές σε νησιά όπως Μύκονο και Σαντορίνη αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

    Οι έλεγχοι έβγαλαν «λαβράκια» και συγκεκριμένα:

    Στις 4 τα ξημερώματα, σε έλεγχο σε bar-restaurant στις Σπέτσες διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 136 αποδείξεις συνολικής αξίας 9.000 ευρώ. Η επιχείρηση θα μείνει κλειστή από την Πέμπτη ως και το Σάββατο.

    Στη Σαντορίνη, αναμένεται να μπει 48ωρο λουκέτο σε beach bar, που δεν είχε εκδώσει 37 αποδείξεις. Για δύο ημέρες θα μείνει κλειστή και ταβέρνα στον Άγιο Προκόπιο Νάξου, αφού κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει 14 αποδείξεις.

    Σειρά ελέγχων

    Συνολικά 42 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 1 έως 9 Ιουλίου από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις.

    Ενδεικτικά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, σε εστιατόριο η μη έκδοση 11 αποδείξεων 396 ευρώ και σε καφετέρια, 5 αποδείξεων, συνολικής αξίας 168,5 ευρώ.
    Παράλληλα, στη Μύκονο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, σε καφέ- εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας 103,50 ευρώ και σε εστιατόριο, 20 αποδείξεων συνολικής αξίας 1.209,24 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

    Σε εστιατόριο εντοπίστηκαν να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

    Στη Ζάκυνθο, η Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, την μη έκδοση δύο αποδείξεων σε ψησταριά, συνολικής αξίας 51,50 ευρώ και τριών αποδείξεων σε ψητοπωλείο, συνολικής αξίας 46 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

    Παράλληλα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου, για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε τα στοιχεία φαρμακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προέβη στην αγορά 83 ιατρικών φίλτρων από εταιρία της Αττικής, εκδίδοντας για τις αγορές αυτές 11 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4.404,43 ευρώ.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Πιτσιλής: Γιατί για πρώτη φορά αποδίδουν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση της δόση των 7,7 δισ. από τον ESM

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ