• Top Stories

    Μοναδικό: Το «διαστημικό» καταμαράν Adastra που πλοηγείται με iPad είναι στην Κέρκυρα! (video)

    • NewsRoom


    Από τις πρώτες πρωινές ώρες αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Κέρκυρα.

    Όλοι θέλουν να το πλησιάσουν και να το φωτογραφήσουν. Ο λόγος για το μοναδικό σε design και ίσως πιο όμορφο σκάφος λογικής καταμαράν αλλά σχεδιασμού που παραπέμπει σε.. διαστημόπλοιο, “ADASTRA”. Δεν είναι τόσο το μέγεθός του, που ξεπερνά τα 42 μέτρα, όσο ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του, που εκπονήθηκε από τον Τζον Σάτλγουορθ, στο Σάσεξ της Βρετανίας.

    Μοιάζει με καταμαράν αλλά στην ουσία διαθέτει και την κεντρική κυρίως καρίνα, κόβοντας στη μέση τα κύματα της ανοικτής θάλασσας και προσφέροντας την καλύτερη δυνατή σταθερότητα.

    Στην παραλιακή της Γαρίτσας αρκετοί κάτοικοι και τουρίστες έχουν σπεύσει στην παραλία για να θαυμάσουν το υπερπολυτελές, φουτουριστικό γιοτ «Adastra» που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει στη θάλασσα.

    adastra

    Υψηλή ναυπηγική τέχνη

    Το «Adastra» είναι προϊόν υψηλής ναυπηγικής τέχνης. Μία θεμελιώδης διαφορά που έχει από άλλα αντίστοιχα σούπερ γιοτ είναι ότι μπορεί να καθοδηγηθεί με ένα iPad από ακτίνα μέχρι 50 μέτρων. Η ναυπήγησή του διήρκεσε πέντε χρόνια και το κόστος του ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Το μήκος του φθάνει τα 42,5 μέτρα, το πλάτος του τα 16 μέτρα και το βάρος του είναι 52 τόνοι.

    Οι εσωτερικοί χώροι του είναι υπερπολυτελείς και τα μπάνια του αντίστοιχα με εκείνα ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Το κεντρικό σαλόνι του προσφέρει πανοραμική θέα, ενώ στο πάνω κατάστρωμα υπάρχει και θέση πλοήγησης του σκάφους με καναπέδες σε κάθε πλευρά. Ο ιδιοκτήτης του, που είναι εφοπλιστής με έδρα το Χονγκ Κονγκ, διαθέτει επίσης δύο νησιά ανοικτά της Ινδονησίας.

    Με πληροφορίες από το thebest.gr



    ΣΧΟΛΙΑ