• Top Stories

    Μελανσόν: Φρικτό λάθος η ψήφος στη Λεπέν, αλλά ο Μακρόν πρέπει να αλλάξει

    Ζαν Λικ Μελανσόν Γαλλία εκλογές

    Ζαν Λικ Μελανσόν


    Μια εβδομάδα μετά από τον πρώτο γύρο των Γαλλικών εκλογών, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο υποψήφιος της Αριστεράς, αποφάσισε να πάρει ξεκάθαρα θέση κατά της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, προειδοποιώντας πως τους ψηφοφόρους του πως αυτό θα ήταν ένα “φρικτό λάθος”.

    Μιλώντας στο δίκτυο TF1 ο Μελανσόν, ο οποίος είχε δεχθεί κριτική επειδή δεν είχε αποφασίσει να επιλέξει ξεκάθαρα μεταξύ των δύο υποψηφίων μέχρι τώρα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην ακολουθήσουν την Λεπέν γιατί κάτι τέτοιο «θα ωθήσετε τη χώρα σε γενική ανάφλεξη»

    Πάντως, ο Μελανσόν δεν θέλησε να πάρει ούτε τώρα ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μακρόν. Ο τελευταίος παραμένει φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι της Λεπέν.

    Ο Μελανσόν κάλεσε τον Μακρόν να  κάνει ο ίδιος μια κίνηση προς τους ψηφοφόρους του,  αποσύροντας το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα. «Κύριε Μακρόν, πρέπει να κάνετε κάτι, δεν μπορείτε απλά να έρχεστε και να λέτε: θέλω μια ψήφο προσχώρησης. Όχι, δεν προσχωρούμε στις θέσεις σας. Παίρνει ρίσκα όταν συμπεριφέρεται έτσι», τόνισε ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας.

    Τώρα, ο Μελανσόν επικεντρώνει τη στρατηγική του στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Η κατάσταση άλλωστε μοιάζει φαινομενικά να τον ευνοεί. Ο Μακρόν δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα και στηρίζεται από τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα, που είδαν όμως τη δύναμή τους να εξασθενεί στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Από την άλλη, θεωρεί πως μια ήττα της Λεπέν στις 7 Μαΐου θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τη δύναμη του Εθνικού Μετώπου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκλογές στη Γαλλία: Προηγείται ο Μακρόν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρίν Λεπέν: «Το ευρώ πέθανε!»

     



    ΣΧΟΛΙΑ