• Top Stories

    Η μεγαλύτερη πρόκληση του Ερντογάν: Θέλει να κάνει μουσουλμανική προσευχή τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αγία Σοφία

    Αγιά Σοφιά


    Κάθε μέρα και μια πρόκληση! Αυτή τη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε τον εαυτό του και με αφορμή ένα βιβλίο προχώρησε σε μια απόφαση που αποτελεί ξεκάθαρη προσβολή για τον Χριστιανικό κόσμο.

    Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την αναφορά του Μουσταφά Αρμαγάν, συγγραφέα του βιβλίου  «Μηχανορραφίες της Αγίας Σοφίας», ο οποίος «ανακάλυψε» πως η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934, με  το οποίο η Αγιά Σοφιά μετατράπηκε από τζαμί σε μουσείο, δεν μοιάζει με αυτή του ιδρυτή των Νεότουρκων.

    Ο παράλογος ισχυρισμός του συγγραφέα του βιβλίου – καθώς ο Κεμάλ απεβίωσε το 1938 και αν πράγματι ίσχυε κάτι τέτοιο θα το… συνειδητοποιούσε – αναπαράγεται από το σύνολο του φιλικυβερνητικού Τύπου στην Τουρκία.

    Και αυτό έσπευσε να το εκμεταλλευθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής – η οποία τυγχάνει να είναι δύο ημέρες πριν το δημοψήφισμα που θα του δώσει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην Τουρκία, μετατρέποντάς των σε έναν μικρό «σουλτάνο» -θα προσευχηθεί ως μουσουλμάνος μέσα στο μεγαλύτερο ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας, λες και ήταν ξανά τζαμί.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, «ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει μια μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής λίγο πριν τις 16 Απριλίου, εντός της Αγίας Σοφίας, μαζί με όλη την κυβέρνηση και τους ανώτερους αξιωματούχους του ΑΚΡ. Θα πρόκειται για μια παράσταση εναντίον των Σταυροφόρων συνοδευόμενη με την ρητορική μετατροπής του μουσείου ξανά σε χώρο λατρείας, που ξανανοίγει ως ισλαμικό τέμενος όπως αναφέρουν σοβαρές πηγές από το Παλάτι (σ.σ. εννοεί το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα)».

    Η αντίδραση της Ελλάδας αλλά και του πολιτισμένου κόσμου αναμένεται με ενδιαφέρον…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Απίστευτη πρόκληση: Αναρχικοί διαδήλωσαν υπέρ του Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Μπακογιάννη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Σκουρλέτης: «Ακούγεται πως ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άκης Τσοχατζόπουλος: Τελευταία έξοδος, Ιπποκράτειο!



    ΣΧΟΛΙΑ