• Top Stories

    Λε Μερ σε Τσίπρα: «Είμαι αισιόδοξος – Θέλουμε και τύχη»

    Λε Μερ


    Μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Μπρούνο Λε Μερ, συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το πολύ καλό κλίμα και η αισιοδοξία συνέχισαν να υπάρχουν, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει:

    «Είναι «εφικτό να βρεθεί η διέξοδος την ερχόμενη Πέμπτη στο Εurogroup ώστε να μη χρειαστεί να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών να δραματοποιήσουμε το γεγονός αυτό, δεν ωφελεί κανέναν».

    Συνέχισε, λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση, που θα είναι επωφελής για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα: «Η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματα μόνη της και πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους».

    Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Λε Μερ, αφού έδωσε πρώτα τους φιλικούς χαιρετισμούς του Εμανουέλ Μακρόν:

    «Δείξατε θάρρος για τη πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων και κατέχεστε από την αρετή αυτού του θάρρους. Οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίσατε θα είναι επωφελείς για την ελληνική οικονομία προκειμένου να μπει στο στάδιο ανάκαμψης. Συμφωνώ με την ανάλυση που κάνατε δεν είμαστε μακριά από μια λύση στις 15, όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος, πρέπει να αποφύγουμε μια νέα κρίση του ελληνικού ζητήματος».

    Μάλιστα, μίλησε και για τον παράγοντα τύχη, συνδυάζοντάς τον με την Αμοργό:

    «Είμαι πραγματικά αισιόδοξος για μια καλή λύση, αλλά για να επιτευχτεί μια καλή λύση χρειάζεται και τύχη. Η τύχη είναι ένα βραχιολάκι που φοράω στο χέρι μου από το νησί της Αμοργού. Με την βοήθεια των θεών θα τα καταφέρουμε».

    Πάνω σε αυτό, θέλησε να μιλήσει ο πρωθυπουργός: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει, αλλά πρέπει πρώτα να τους βοηθήσουμε», ήταν το σχόλιό του, αναφερόμενος και στην εύνοια των Θεών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αισιοδοξία στην συνάντηση Τσακαλώτου – Λε Μερ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές: Αυτά είναι τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

     



    ΣΧΟΛΙΑ