• Top Stories

    Λ. Κρέτσος: Στο τέλος του Αυγούστου έρχεται το νομοσχέδιο για τις ραδιοφωνικές άδειες – Τι θα προβλέπει

    Κρέτσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, εκτιμά η κυβέρνηση μέσα από γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

    Ο κ. Κρέτσος, ο οποίος μίλησε στο Α’ Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν ραδιοφωνικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας απάντησε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε και στο ψηφιακό ραδιόφωνο, που είναι και μέλημα της κυβέρνησης.

    Όπως σημείωσε, το ψηφιακό ραδιόφωνο επιτρέπει γύρω στους 15 με 18 πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικούς σταθμούς και 60 έως 68 ανά νομό. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί δυνατή η εκπομπή ψηφιακού ραδιοφωνικού σήματος το επόμενο εξάμηνο.

    Σχετικά με τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο κ. Κρέτσος τόνισε πως αυτές διασφαλίζονται με την αδειοδότηση.

    Ο κ. Κρέτσος τόνισε πως ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έχει ουσιαστικά ξεκινήσει από τη στιγμή που το ΕΣΡ αποφάσισε τον αριθμό τους και την ελάχιστη τιμή εκκίνησης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών, από την ώρα που θα αρχίσει, με βάση ό,τι ισχύει στις περιπτώσεις ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών.

    Ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας χαρακτήρισε «αστεία επιχειρήματα» τους ισχυρισμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει ποιοι, πού και πώς θα διαφημίζονται και επισήμανε πως «όσοι τα λένε αυτά, είτε είναι αδιάβαστοι, είτε το κάνουν εκ του πονηρού, διότι όποιος έχει πρόβλημα με τη διαφάνεια ενοχλείται με αυτήν τη ρύθμιση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προς κατάργηση ο εκκλησιασμός στα δημοτικά σχολεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση «ματ» από τον Σαββίδη: Απέκτησε το Epsilon από τον Φίλιππο Βρυώνη – Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφίγγουν οι έλεγχοι σε τουριστικά σκάφη: Διαδρομή στη Σαντορίνη «γράφτηκε» για 200, αντί για 1.500 ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ