• Top Stories

    Κουτσούμπας: «Διχοτομική και ανεδαφική η λύση που “μαγειρεύεται” για το Κυπριακό»

    • NewsRoom
    Κουτσούμπας

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ


    Άκρως επιθετικός εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, στην συζήτηση για το Κυπριακό, εξαπολύοντας βολές κατά πάντων.

    Ο γ.γ. του ΚΚΕ, δήλωσε: «Το ΚΚΕ ήταν ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Ποια όμως είναι η λύση που μαγειρεύεται τα τελευταία χρόνια; Το προωθούμενο σχέδιο προβλέπει την δημιουργία δύο συνιστώντων κρατών. Είναι λύση διχοτομική και ανεδαφική. Όσοι επικαλούνται τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων όπως η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και ΟΗΕ είναι όσοι διαμορφώνουν αυτόν τον συσχετισμό με τις επιλογές τους. Όταν όλοι αυτοί επικαλούνται τον συσχετισμό στην ουσία καλούν τους λαούς να τους λύσουν τα χέρια για να κάνουν τις λεόντειες συμφωνίες τους. Οι υποστηρικτές του νέου σχεδίου χρησιμοποιούν το κάλπικο επιχείρημα διχοτόμηση ή ομοσπονδία που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Ακυρώνονται οι αρχές που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες για μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια μια υπόσταση».

    «Την τελευταία περίοδο των συνομιλιών συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ελβετία αποδείχθηκε ότι σταδιακά επιχειρείται η εξεύρεση συμβιβασμού για προώθηση διχοτομικής λύσης. Αναζητούν συμφωνία που θα διατηρεί τις εγγυήσεις και τα κατοχικά στρατεύματα έστω με παραλλαγμένες μορφές. Στοχεύουν στην δημιουργία τετελεσμένων για να ανοίξουν οι δρόμοι εκμετάλλευσης ενεργειακών πηγών από τα μεγάλα συμφέροντα».

    Τέλος, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, τόνισε: «Λέτε ψέματα συνειδητά. Γνωρίζετε ότι τα κοιτάσματα και τα κέρδη θα μπουν μόνο στις τσέπες του μονοπωλίου του κλάδου.  Η θέση μας βρίσκετε σε διάσταση με τις θέσεις που καλλιεργείτε και το έδαφος που δημιουργείτε για να περάσουν συμφέροντα εις βάρος των λαών Ελληνικού και Κυπριακού αλλά και του τουρκικού που ματώνει κάτω από ένα αυταρχικό καθεστώς. Εμείς εργαζόμαστε για τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Τονίζουμε την αναγκαιότητα συντονισμού πάλης του εργατικού δυναμικού για την εξάλειψη της κατοχής. Τασσόμαστε υπερ της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος για Κυπριακό: «Η Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά για Κυπριακό: «Δεδομένες οι ευθύνες της Τουρκίας – Τορπίλισε τις συνομιλίες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης για Κυπριακό: «Να επιλέξουν οι Τούρκοι: σταθερός ή αβέβαιος σύμμαχος;»



    ΣΧΟΛΙΑ