• Ελλάδα

    Ισόβια κάθειρξη για τον “δράκο των ασανσέρ”

    Αγίου Στεφάνου


    Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος “δράκος των ασανσέρ” για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού, πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία ( 5-2). Δύο μέλη ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του λόγω αμφιβολιών. Ο 44χρονος έχει παλαιότερες καταδίκες 179 ετών (εκτιτέα τα 25 χρόνια) για βιασμούς.

    Νωρίτερα στην πρόταση της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου κατηγορούμενου το οποίο φέρεται να εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος. Όπως είπε αυτό είναι “αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο”. Επιπλέον, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο.

    “Ο κατηγορούμενος είναι με βεβαιότητα ο δράστης “είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε πως ο 44χρονος” έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού”.

    Στην απολογία του ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού. “Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου” είπε, τονίζοντας πως ενώ ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή εδώ και χρόνια η αστυνομία ταυτοποίησε το αποτύπωμα του στο αυτοκίνητο με 19 χρόνια καθυστέρηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λονδίνο: «Βαθιά θλίψη» εκφράζει η Τερέζα Μέι για τα θύματα της πυρκαγιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο – Βίντεο που κόβει την ανάσα: Πυροσβέστης κινδύνευσε από φλεγόμενα κομμάτια του κτηρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Πώς ήταν το εσωτερικό των σπιτιών στον Πύργο Γκρένφελ; (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ