• Top Stories

    Γαλλία: Νέα εντολή στον Φιλίπ για τον σχηματισμό κυβέρνησης έδωσε ο Μακρόν

    Γαλλία: Από τον Ιούνιο ξεκίνησε να αμφιβάλλει για την παραγγελία υποβρυχίων της Αυστραλίας

    Εμανουέλ Μακρόν- Γαλλία


    Στον Εντουάρ Φιλίπ έδωσε εκ νέου εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινωθεί έως την Τετάρτη στις 18.00 τοπική ώρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το προεδρικό μέγαρο.

    Ο πρωθυπουργός «υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του» στον αρχηγό του Κράτους «ο οποίος την αποδέχθηκε». Στη συνέχεια του ανέθεσε εκ νέου να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης και να συγκροτήσει νέα ομάδα.

    Η παραίτηση της απερχόμενης κυβέρνησης έγινε «σε συμφωνία με τη δημοκρατική παράδοση την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών».

    Παράλληλα, ο Μακρόν ζήτησε από τον Ρισάρ Φεράν, υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να «αναλάβει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας» του κόμματος του.

    Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε δεκτό τον υπουργό, που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο με ακίνητα, προτού συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

    Από την πλευρά του το περιβάλλον του Ρισάρ Φεράν, σε ερώτηση που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, “επιβεβαίωσε” την πληροφορία. Όπως πρόσθεσε, αποδέχθηκε την πρόταση.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι “ο Ρισάρ Φεράν είναι για εκείνον αυτό που ήταν ο Πιερ Ζοξ (πρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλιστών στην Εθνοσυνέλευση από το 1981 έως το 1984) για τον Φρανσουά Μιτεράν”.

    Υποψήφιος στην 6η Περιφέρεια του Φινιστέρ, ο υπουργός εξελέγη με άνεση (56,53%) έναντι της αντιπάλου του των Ρεπουμπλικάνων Γκαέλ Νικολά.

    Ο Ρισάρ Φεράν βρίσκεται στο στόχαστρο μιας προκαταρκτικής έρευνας για ανάρμοστες οικονομικές συνδιαλλαγές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κριστίν Λαγκάρντ: Μέχρι τις 27/7 το ΔΝΤ θα εγκρίνει επί της αρχής το νέο δάνειο προς την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζορτζ Σόρος κατά Brexit: Να γιατί μπορεί να ακυρωθεί το «διαζύγιο» Βρετανίας – ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ