• Top Stories

    Φυλάκιση ενός έτους στον φοιτητή που επιτέθηκε στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

    Συρίγος

    Άγγελος Συρίγος


    Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον φοιτητή που κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση σε βάρος του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου.

    Στην κατάθεσή του ο Άγγελος Συρίγος περιέγραψε πως έγινε το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος επιτέθηκε σε βάρος του όταν έκανε παρατήρηση σε έναν φοιτητή γιατί έγραφε με σπρει τον τοίχο του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Από την πλευρά του ο μάρτυρας υπεράσπισης που εξετάστηκε στο δικαστήριο για τον κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν απών, υποστήριξε ότι ουδέποτε ο φοιτητής δεν χτύπησε τον καθηγητή, όπως του αποδίδεται.

    Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του τόνισε ότι «Είναι τουλάχιστον ανησυχητικό στο ελληνικό πανεπιστήμιο να έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο τα πράγματα ώστε φοιτητές να χτυπούν καθηγητή. Αυτό και μόνον δείχνει το επίπεδο της κοινωνίας, τις αξίες ενός τμήματος της νέας γενιάς και την ποιότητα της εκπαίδευσης. Είναι άλλο να είναι κάποιος δυναμικός και να υπερασπίζεται τις ιδέα τους και άλλο να είναι βίαιος και αντιδημοκρατικός. Εδώ δικάζονται οι πράξεις και όχι οι ιδέες. Η πολιτική δράση του κατηγορούμενου δεν απασχολεί, απασχολεί όμως το βίαιον της επίθεσης, τα χτυπήματα, οι απειλές και όλα τα άλλα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεοδωράκης: Να τελειώσει το «μαρτύριο της σταγόνας» με την αξιολόγηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΤτΕ απαντά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μια ακόμα ΔΕΚΟ, δουλεύουμε αξιοκρατικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δώρο Πάσχα 2017: Μάθετε με ακρίβεια πόσα χρήματα θα πάρετε φέτος



    ΣΧΟΛΙΑ