ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τσίπρας ο ηλεκτρολόγος, κάτι γκρίζες μπούκλες, κάτι τέρατα στην ντουλάπα, κάτι κουρασμένα παλικάρια και …δραχμάς δεν δίδω
Βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό που παραπέμπει στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ανάρτησε στα social media η Μαρία Καρυστιανού, ενόψει της συμπλήρωσης τριών ετών από το δυστύχημα και της προγραμματισμένης συγκέντρωσης το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, στις 12.00, στο Σύνταγμα.
Στο βίντεο περιλαμβάνονται στιγμιότυπα που παραπέμπουν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και αποσπάσματα που αποτυπώνουν την αγωνία των επιβατών και τον ήχο της σύγκρουσης του Intercity με την εμπορική αμαξοστοιχία. Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης –ενός από τα 57 θύματα– συνοδεύει την ανάρτηση με μήνυμα στο οποίο τονίζει ότι «τα 57 θύματα δεν ήταν απλοί αριθμοί», αλλά «πρόσωπα με ζωή, με όνειρα, με οικογένειες».
«Για κάποιους ήταν δυστύχημα, για εμάς ένα διαχρονικό έγκλημα που πάγωσε τον χρόνο», αναφέρει, σημειώνοντας ότι η μνήμη δεν διατηρείται μόνο μέσα από τις συγκεντρώσεις, αλλά και μέσα από «την ευθύνη όλων μας» να ζητούνται απαντήσεις. «Δεν ζητάμε εκδίκηση, διψάμε για δικαιοσύνη», υπογραμμίζει, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του Σαββάτου, με αίτημα τη λογοδοσία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης «για να μην συμβεί ποτέ ξανά».
Κλείνοντας, η Μαρία Καρυστιανού διατυπώνει το μήνυμα ότι «όταν ένα κράτος φροντίζει να ξεχνάμε, εμείς οι πολίτες οφείλουμε να θυμόμαστε», δίνοντας το στίγμα μιας κινητοποίησης που, όπως σημειώνει, συνδέει τη μνήμη με την απαίτηση για δικαίωση και αλήθεια.
Διαβάστε επίσης:
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Θερμοπαρακάλεσε» τον Ντόναλντ Τραμπ να έρθει στην Αθήνα
Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν έχει θέσει καμία προθεσμία για να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης: Κάτω από 1% η παραβατικότητα που εντοπίζει το Medwatch – Να ξέρουν ότι τους παρακολουθούμε κάθε μέρα
- Alpha Bank: Αγόρασε 2.248.692 ίδιες μετοχές έναντι €9,7 εκατ.
- Η Ελλάδα ως αναδυόμενος κόμβος παραγωγής και εξαγωγής φαρμάκων
- Μαρκόπουλος: «Στήριξη των πολιτών με δημοσιονομική υπευθυνότητα απέναντι στην ενεργειακή κρίση»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.