• Business

    ΦΑΓΕ: Υποχώρηση των πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό

    • NewsRoom
    ΦΑΓΕ

    ΦΑΓΕ


    Αρνητικά έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου για την ΦΑΓΕ. Η εταιρεία κατέγραψε υποχώρηση των πωλήσεών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Το αποτέλεσμα αυτό, αποδίδεται εντός συνόρων εντός συνόρων στη συνέχιση της μείωσης της κατανάλωσης και εκτός, στον ανταγωνισμό της αγοράς γιαουρτιού- ειδικά του ελληνικού τύπου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η γαλακτοβιομηχανία, οι πωλήσεις της το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 482,4 εκατ. δολάρια, υποχωρώντας κατά 4,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Η μείωση στον κύκλο εργασιών οφείλεται, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας, κατ’ αρχάς στο γεγονός ότι μειώθηκε ο όγκος πωλήσεων κατά 8,5% και σε μικρότερο βαθμό στην εξασθένηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

    Ακόμη, ο όγκος πωλήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 5,9% και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 10%. Η μοναδική από τις μεγάλες αγορές για το γιαούρτι ΦΑΓΕ που κατέγραψε αύξηση όγκου πωλήσεων ήταν η ιταλική (1,7%), αν και σε επίπεδο αξίας πωλήσεων επίσης υποχώρησε, κατά 1,2%. Στην Ελλάδα ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 23,1% το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017 με την εξέλιξη αυτή, όμως, να αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι η ΦΑΓΕ δεν δραστηριοποιείται πλέον στην αγορά γάλακτος. Επιπλέον, η ΦΑΓΕ επισημαίνει στην έκθεσή της ότι οι πωλήσεις της στην ελληνική αγορά έχουν μειωθεί και λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία έχει μειώσει την προμήθεια προϊόντων της σε ασυνεπείς πελάτες.

    Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 232,2 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 7,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, λόγω της αύξησης των τιμών γάλακτος, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 60,2 εκατ. δολάρια, έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στη μείωση των δαπανών της εταιρείας και σε οφέλη από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Morgan Stanley: Πόσο θα κοστίσει στις ελληνικές τράπεζες η εφαρμογή του IFRS9

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καραμούζης: Απαραίτητο εργαλείο οι πλειστηριασμοί για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόστολος Δοξιάδης: Η δημιουργική αριθμητική του Αλέξη Τσίπρα (Μηχανικού)



    ΣΧΟΛΙΑ