• Top Stories

    Εντολή να εκκενωθούν συνοικίες στον Ασπρόπυργο την Κυριακή – Ανακαλύφθηκαν 2 βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

    • NewsRoom


    Μεγάλη κινητοποίηση στον χώρο της 112 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσε ο εντοπισμός δύο μεγάλων βομβών του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Οι δύο βόμβες,  ισχύος (500 λιμπρών/lb), πρόκειται να εξουδετερωθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ήδη έχουν δοθεί εντολές για την εκκένωση των γύρω περιοχών.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, οι συνοικίες που πρέπει να εκκενωθούν είναι οι: «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».

    Το σημείο όπου θα λάβει χώρα η προσπάθεια εξουδετέρωσης των δύο βομβών, συνορεύει με τη συνοικία του Ασπροπύργου «Αεροδρόμιο», οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

    Επίσης, επιβάλλεται η μεταστάθμευση τω οχημάτων τους, έξω από την επικίνδυνη ζώνη. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος.

    Στην επείγουσα ανακοίνωση του Δημάρχου Ασπροπύργου επισημαίνεται επίσης ότι οι Γονείς ή Κηδεμόνες μικρών παιδιών, θα πρέπει να τα ενημερώσουν για το ενδεχόμενο εκκωφαντικού θορύβου, προκειμένου να μην τρομάξουν ή πανικοβληθούν.

    Για τη φιλοξενία – παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», στη διάρκεια της επιχείρησης, ο Δήμος έχει φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές, οι κτιριακές υποδομές του δήμου ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία για τους κατοίκους που δεν διαθέτουν δικό τους μέσο.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ