• Πολιτική

    Εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ σωφρονιστικού υπαλλήλου του Κορυδαλλού

    Κορυδαλλός


    «Κάποιοι αποδεδειγμένα και με διαφόρους τρόπους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον έλεγχο των φυλακών και την χρησιμοποίησή τους για διαφόρους κατά περίσταση λόγους».

    Tα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), με αφορμή τη νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.<Η ΟΣΥΕ αναφέρει ότι τέτοια περιστατικά θα έχουν τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν όσοι τα οργανώνουν και τονίζει ότι υπάλληλοι του ψυχιατρείου γίνονται για δεύτερη φορά στόχος, αφού άγνωστοι πριν από λίγο καιρό είχε πυρπολήσει και άλλο αυτοκίνητου συναδέλφου, αλλά και της συζύγου του.

    Όλη η ανακοίνωση:

    Ανεξάρτητα από τις πολιτικές φιλοκαλίες που ανταλλάσσουν διάφορα πολιτικά πρόσωπα μεταξύ τους, την υλοποίηση προσωπικών στρατηγικών και τις διάφορες φανφάρες περί καλλιτεχνικού οίστρου στις φυλακές, οι εργαζόμενοι σε αυτές έχουμε προειδοποιήσει εγκαίρως, κυρίως τους υπευθύνους για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο.

    ΦΟΒΟΣ-ΤΡΟΜΟΣ-ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

    Ένα νέο επεισόδιο σε αυτό το γνωστό σήριαλ είχαμε σήμερα (2/5/2017) τα ξημερώματα. Άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του συναδέλφου μας Α.Κ. ο οποίος εργάζεται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ψ.Κ.Κ.), όπως ακριβώς έκαναν πριν μια εβδομάδα με το αυτοκίνητο άλλου συναδέλφου και της συζύγου του. Ο Α.Κ. είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, ικανός και εύορκος υπάλληλος.

    Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση μας, τόσο στον αγαπητό συνάδελφο, όσο και στην οικογένεια του. Είμαστε σίγουροι ότι τέτοια περιστατικά θα έχουν τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν όσοι τα οργανώνουν.

    Το Ψ.Κ.Κ. γίνεται για δεύτερη φορά στόχος και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση, αφού κατά κοινή ομολογία λειτουργεί παραδειγματικά, με τους υπαλλήλους αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων να το αναγνωρίζουν και να το επιβεβαιώνουν.

    Κάποιοι αποδεδειγμένα και με διαφόρους τρόπους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον έλεγχο των φυλακών και την χρησιμοποίησή τους για διαφόρους κατά περίσταση λόγους.

    Μπερδεμένοι, αρματωμένοι, πρόθυμοι, ηλίθιοι ή ασύδοτοι πάντα θα υπάρχουν. Είναι εύκολο να τους επιλέξουν και να τους πυροδοτήσουν κάνοντας διάφορες πράξεις βίας, είτε μέσα, είτε έξω από κάθε φυλακή στην οποία θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

    Ποιο είναι όμως το μήνυμα των πολιτικά, αλλά και υπηρεσιακά υπευθύνων προς εμάς τους εργαζόμενους, αλλά και προς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τέτοιων ενεργειών; Υπάρχει; Εστάλη; Πότε; Με ποιόν τρόπο και από ποιόν;

    Αρκετοί από εμάς ωστόσο, έχουμε σταματήσει να αναρωτιόμαστε. Για εμάς είναι φανερό ότι υπήρχε μήνυμα. Εστάλη, παρελήφθη, το γνωρίζουμε και όταν κρίνουμε ότι θα χρειαστεί θα αποδείξουμε και το περιεχόμενό του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές κατά την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμοί: Tο Δημόσιο ωφελείται και όχι οι τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο ψαλίδι στις συντάξεις: Αυτά είναι τα ποσά σε Δημόσιο, ΙΚΑ και ΔΕΚΟ (πίνακες)



    ΣΧΟΛΙΑ