• Top Stories

    “‘Εφυγε ένας μεγάλος….”: Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (pics)


    Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    «Εφυγε ένας μεγάλος της πολιτικής του ορθολογισμού και του μέτρου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε», έγραψε στο Twitter του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    «Ησουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε…», είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

    Δηλώσεις έκανε και ο επί 40 χρόνια συνεργάτης του εκλιπόντα, κ. Πευκιανάκης, με πιο χαρακτηριστική τη φράση ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «δικαιώθηκε εν ζωή»:

    «Είχε την ευτυχία να δει τους Έλληνες να λένε ότι δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση αν είχαμε ακούσει τον Μητσοτάκη και τον αφήναμε να κυβερνήσει ακόμα τέσσερα χρόνια», είπε, χαρατκηρίζοντας σταθμούς στη ζωή του, την δολοφονία του γαμπρού του, Παύλου Μπακογιάννη αλλά και τον θάνατο της συζύγου του, Μαρίκας Μητσοτάκη.

    Για την δολοφονία του γαμπρού του Μητσοτάκη, τόνισε:  «Η πιο δραματική του στιγμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Εκείνη την ημέρα έζησα έναν Μητσοτάκη που ήταν ένα λιοντάρι που το είχαν πληγώσει. Η ομιλία του στην Βουλή έδειξε ότι ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από όλα την χώρα».

    Για τον θάνατο της συζύγου του, ανέφερε τα εξής: «Πικράθηκε με το χαμό της γυναίκας του δεν μπορείτε να πιστέψετε τι αγάπη και τι στοργή της είχε…».

    «Αυτός ο άνθρωπος που ήταν καταδικασμένος δις εις θάνατον από τους Γερμανούς, συνήψε συμφωνία και απέφυγε τον εμφύλιο στην Κρήτη, την ώρα που μαινόταν σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε επίσης για τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τόνισε: «Είχε λόγο και τον τηρούσε τον λόγο του, αν σου έλεγε “ναι”, ήταν “ναι”, αν πίστευε πως πρέπει να σου πει “όχι”, σου έλεγε ευθέως “όχι”».

    Έκλεισε τις δηλώσεις του, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο Κυριάκος είναι ο άνθρωπος που θα συνεχίσει την πορεία του Κωνσταντίνου προς τα πάνω. Έχει αποδείξει πως μπορεί να είναι ωφέλιμος και χρήσιμος για την χώρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκινητικό tweet Γεωργιάδη για Μητσοτάκη: Η Ελλάς θα ήταν καλύτερη εάν τον είχε ακούσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ