• Ελλάδα

    Δείτε live την συζήτηση στην Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

    • NewsRoom


    Δείτε live την συζήτηση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου κυριαρχεί ο διαπληκτισμός Ανδρέα Λοβέρδου – Νίκου Παππά. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καλείτο να απαντήσει στο ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το οποίο είναι το εξής:

    «ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

    Προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής
    κ.Νίκο Παπά

    Θέμα: “Αντισυνταγματικότητα και της νέας ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες”

    Κύριε Υπουργέ,

    »στην Ολομέλεια της Βουλής, την 23η Ιουνίου 2017, σας ζήτησα να καταθέσετε τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τη ρύθμιση που είχατε εισηγηθεί στη Βουλή και η πλειοψηφία την ψήφισε ( η ΔΗ.ΣΥ. όχι). Μου απαντήσατε πως υπάρχει η γνωμοδότηση αυτή, ειδικότερα πως υπάρχει σχετική “αλληλογραφία” και πως θα την καταθέσετε. Ούτε όμως την καταθέσατε, ούτε και υπάρχει γνωμοδότηση του ΕΣΡ, ως προς τη νομοθετική σας παρέμβαση. Η γνωμοδότηση αυτή, ωστόσο, είναι συνταγματικώς απαραίτητη. Την προβλέπει το Σύνταγμα και ακριβώς αυτό το περιεχόμενο επιβεβαίωσε και η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Πληροφορούμαι μάλιστα, πως μετά την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, το ΕΣΡ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πως η ρύθμισή σας είναι αντισυνταγματική, λόγω της μη γνωμοδότησης του ΕΣΡ.

    ΕΡΩΤΑΣΘΕ

    »Α. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ για την αντισυνταγματικότητα της επιλογής σας να μην ζητήσετε τη γνώμη του για την πρόσφατη ρύθμιση που εισηγηθήκατε στη Βουλή;

    »Β. Γιατί επιμένετε σε αντισυνταγματικές πρακτικές; Θέλετε να καταργήσετε στην πράξη την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ;

    Αθήνα, 3 Ιουλίου 2017

    Ο ερωτών
    Ανδρέας Λοβέρδος»



    ΣΧΟΛΙΑ