• Top Stories

    Αθώος ο Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο

    Θεοφίλου


    Αθωώθηκε ο Τάσος Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, αθώωσε με οριακή πλειοψηφία  (3-2) τον κατηγορούμενο απ όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

    Απηλλάγη για τη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή – προμήθεια – κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων.

    Την αθωωτική απόφαση υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και ιαχές φίλοι του Θεοφίλου που είχαν γεμίσει τη δικαστική αίθουσα.

    Πρωτόδικα ο Θεοφίλου είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη ληστεία σε υποκατάστημα της Alpha Bank της Πάρου,  όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας πολίτης.

    Στην πρότασή της η εισαγγελέας είχε ζητηθεί να κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για εκείνες που είχε αθωωθεί πρωτοδίκως, όπως για την ένταξη και συμμετοχή στη  “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

    Απολογούμενος ο Τάσος Θεοφίλου είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Υποστήριξε: “Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα απο τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός”.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Θεοφίλου,  Κώστας Παπαδάκης
    Αννυ Παπαρούσσου και Σπύρος Φυτράκης δήλωσαν για την απόφαση:
    “Η σημερινή πανηγυρική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου αποτελεί θριαμβευτική νίκη μέσα σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από  κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν  σκευωρίες. Ταυτόχρονα είναι μία ιστορική νίκη του νομικού πολιτισμού, που κατακτήθηκε με αιώνες λαϊκών αγώνων και όχι από την καλωσύνη οποιασδήποτε εξουσίας… Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της πλειοψηφίας του δικαστηρίου διότι αντιστάθηκαν στις πιέσεις των μηχανισμών…
    Μετά από πέντε χρόνια άδικης φυλάκισης ο Τάσος βγαίνει σήμερα. Με το βλέμμα σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή, ο αγώνας συνεχίζεται.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση MRB: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ με 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Καμία απόφαση για έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου εντός του επόμενου δεκαημέρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόταση εξεταστικής για Πάνο Καμμένο και Noor1 κατέθεσε η ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ