• Πολιτική

    Άρωμα ISIS στη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

    • NewsRoom
    Λονδίνο


    Εμπνευσμένη από τη διεθνή ισλαμιστική τρομοκρατία ήταν η διπλή τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης στο Λονδίνο.

    Όπως ανακοίνωσε σε νέα συνέντευξη τύπου το βράδυ της Τετάρτης εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου οι αρχές αντιμετωπίζουν την επίθεση ως ένα περιστατικό που σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία αν και ακόμα η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη

    Το βράδυ της Τετάρτης, βρετανικά μέσα διέδωσαν την είδηση δράστης της επίθεσης ήταν ο 42χρονος Αμπού Ιζαντίν. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα απέσυραν την πληροφορία αυτή με μέσα όπως το Channell 4 να εκδίδει και ανακοίνωση λέγοντας ότι οι πληροφορίες ήταν εσφαλμένες και ότι ο Ιζαντίν είναι έγκλειστος σε βρετανική φυλακή.

    Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Μαρκ Ρόλεϊ οι νεκροί από την επίθεση – συμπεριλαμβανομένου του δράστη – είναι πέντε ενώ σε 40 ανέρχονται οι τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα. Ανάμεσά τους σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί σε σοβαρή κατάσταση.

    Την ίδια ώρα ως ήρωα αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ τον 48χρονο ένστολο που δέχθηκε τις φονικές μαχαιριές του αγνώστων στοιχείων δράστη. Όπως έγινε γνωστό ο Πάλμερ εργαζόταν 15 χρόνια στην αστυνομία, ήταν πατέρας και δεν έφερε οπλισμό κατά την επίθεσή του από τον τρομοκράτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πέντε οι νεκροί της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ημέρα τρόμου στο Ουεστμίνστερ»: Πώς περιγράφει ο βρετανικός Τύπος τη διπλή τρομοκρατική επίθεση;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ευρώπη ξανά υπό τον φόβο της τρομοκρατίας – Θρήνος στο Λονδίνο για το διπλό χτύπημα με τους 5 νεκρούς



    ΣΧΟΛΙΑ