• Top Stories

    Ακόμα μια κόντρα για τον Ερντογάν: «Η Βουλγαρία δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από την Τουρκία» λέει ο Ράντεφ

    Ράντεφ

    Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ


    Μια ακόμα σκληρή κριτική δέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από χώρα της Ευρώπης, με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, να διαμηνύει ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί μαθήματα δημοκρατίας από την Τουρκία.

    Η δήλωση του κ. Ράντεφ έρχεται σαν συνέχεια της έντασης που επικρατεί μεταξύ της Σόφιας και της Άγκυρας με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές στην Βουλγαρία, σε τρεις ημέρες. Ο κ. Ερντογάν είχε επικρίνει τη Βουλγαρία, υποστηρίζοντας ότι “ασκεί πιέσεις” στην τουρκική μειονότητα ενόψει των εκλογών αυτών.

    «Η Βουλγαρία δεν παραδίδει μαθήματα αλλά και δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας, ιδίως από χώρες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου», είπε ο Ράντεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εκλογές στη Βουλγαρία θα διεξαχθούν ομαλά. Η Βουλγαρία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που τηρεί τους νόμους της, όχι τα αισθήματα των άλλων».

    Την περασμένη εβδομάδα η Βουλγαρία κατηγόρησε την Τουρκία ότι παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία μετά τις πληροφορίες ότι ένας Τούρκος υπουργός συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος DOST, του ενός από τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς που εκπροσωπούν τους περίπου 500.000 Τούρκους της Βουλγαρίας.

    Στη συνέχεια οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλγαρίας απέλασαν δύο Τούρκους πολίτες και απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε άλλους τρεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρ. Τ. Ερντογάν: Θέλουμε τις οικονομικές σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, θα επανεξετάσουμε τις πολιτικές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Η Ελλάδα να πει πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Γιούνκερ προειδοποιεί: Η Τουρκία να ξεχάσει την ΕΕ αν επαναφέρει τη θανατική ποινή
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:



    ΣΧΟΛΙΑ