• Top Stories

    Αυτός ήταν ο επίδοξος βομβιστής των Βρυξελλών

    • NewsRoom
    briksellesvomvistis


    Μαροκινής καταγωγής, 36 ετών είναι ο Ούσαμα Ζαριού ο επίδοξος βομβιστής ο οποίος χθες το βράδυ αποπειράθηκε να αιματοκυλίσει πολυσύχναστο σταθμό των Βρυξελλών, πυροδοτώντας μια βόμβα που είχε στη βαλίτσα του.

    Ο Ζαριού πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθειά του να πυροδοτήσει μια βόμβα με καρφιά.

    Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκαν «πιθανές χημικές ουσίες και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την κατασκευή εκρηκτικών», ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές.

    «Η ταυτότητα του τρομοκράτη είναι γνωστή. Μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε», είχαν δηλώσει νωρίτερα Βέλγοι αξιωματούχοι.

    Κατά την απόπειρα της επίθεσης ο δράστης φώναξε δυνατά «Αλλάχου Άκμπαρ» («ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά) προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από στρατιώτες που βρίσκονταν σε περιπολία.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα αναφέρεται πως ο άνδρας εισήλθε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών στις 8:39 μ.μ. (9:39 μ.μ. ώρα Ελλάδας) την Τρίτη και ενώθηκε με μια ομάδα επιβατών στο υπόγειο τμήμα του σταθμού.

    Στις 8:44 μ.μ. άρπαξε τη βαλίτσα του και, φωνάζοντας, προκάλεσε μερική έκρηξη, από την οποία δεν τραυματίστηκε κανείς αλλά είχε ως αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η βαλίτσα.

    Ο άνδρας άφησε τότε την καιόμενη βαλίτσα και προχώρησε στην αποβάθρα «αναζητώντας τον διευθυντή του σταθμού». Ενώ βρισκόταν μακριά, η βαλίτσα του, που περιείχε καρφιά και brφιάλες αερίου, εξερράγη για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά πιο ισχυρά, αλλά ούτε και τότε πλήρως.

    Ο άνδρας επέστρεψε στην αίθουσα όπου είχε αφήσει τη βαλίτσα και εφόρμησε σε έναν στρατιώτη που περιπολούσε στον σταθμό, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». Ο στρατιώτης άνοιξε πυρ, πυροβολώντας τον άνδρα πολλές φορές και σκοτώνοντάς τον επί τόπου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συναγερμός στις ΗΠΑ: Άγνωστος μαχαίρωσε αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Μίσιγκαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρυξέλλες: Η μαρτυρία μίας Ελληνίδας που έζησε το περιστατικό (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά (pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ