• Top Stories

    Ο αδερφός του βομβιστή του Μάντσεστερ σχεδίαζε επίθεση στον ΟΗΕ

    • NewsRoom
    Μάντσεστερ


    Oι έρευνες για την υπόθεση της επίθεσης στο Μάντσεστερ έχουν οδηγήσει στη σύλληψη προσώπων του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων του αδερφού και του πατέρα του.

    Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση τόσο του ίδιου όσο και των συλληφθέντων.

    Όπως προκύπτει, ο αδερφός του Σαλμάν Αμπεντί ήταν υποστηρικτής και μέλος των τζιχαντιστών. Μάλιστα, ο ίδιος και άλλοι τζιχανστιστές είχαν συγκροτήσει ομάδα που σχεδίαζε να επιτεθεί στον επικεφαλής του ΟΗΕ στη Λιβύη, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

    Η ομάδα είχε στοχοποιήσει τον Μάρτιν Κόμπλερ, τον Γερμανό επικεφαλής της αποστολής των ΟΗΕ στη Λιβύη. Βάσει του σχεδίου του, θα πραγματοποιούσαν την επίθεση κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη. Η απόπειρα τελικά απετράπη, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες φαίνεται πως είχαν γνώση για το συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

    Οι Αρχές Ασφαλείας της Λιβύης φέρονται να παρακολουθούσαν εδώ και αρκετό καιρό τις ενέργειες του συγκεκριμένου θύλακα των τζιχαντιστών και για αυτό τον λόγο ήταν προετοιμασμένες για ένα τέτοιο χτύπημα.

    Ο μικρός αδερφός του Αμπεντί, ο Χασίμ, φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στη συγκεκριμένη ομάδα, σχεδιάζοντας και συντονίζοντας τη δράση της.

     Οι τζιχαντιστές βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο κατασκευής του εκρηκτικού μηχανισμού και σκόπευαν να χτυπήσουν το κονβόι του Κόλμπερτ.

    Πρόκειται για ένα σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης που  δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο βομβιστής του Μάντσεστερ αγοράζει το σακίδιο της επίθεσης αυτοκτονίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διέρρευσαν νέες φωτογραφίες του βομβιστή του Μάντσεστερ (pics – video)

    ΜΗ ΧΑΣEΤΕ: Η Αριάνα Γκράντε επιστρέφει στο Μάντσεστερ για μια ακόμα συναυλία

     



    ΣΧΟΛΙΑ