• Top Stories

    Αυστηρό μήνυμα του Ντόναλντ Τουσκ στα Σκόπια: «Σταματήστε τις εθνοτικές εντάσεις»

    Τουσκ

    Ντόναλντ Τουσκ,, Πρωθυππρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


    Αυστηρό μήνυμα προς τους πολιτικούς ηγέτες της ΠΓΔΜ έστηλε από τα Σκόπια ο πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Όπως ανέφερε ο κ. Τουσκ, οι ηγέτες της χώρας θα πρέπει να αποφύγουν να τροφοδοτήσουν τις εθνοτικές εντάσεις και αντ’ αυτού να επικεντρωθούν στην προώθηση της πορείας ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Τουσκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ για να συζητήσουν τρόπους για να εξέλθει η χώρα από την πολιτική κρίση, στην οποία έχει περιέλθει από το 2015.

    «Ήρθα εδώ για να μεταφέρω ένα ισχυρό μήνυμα από τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η δέσμευση στην ευρωπαϊκή προοπτική είναι αδιαμφισβήτητη», τόνισε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους, έπειτα από την συνάντηση με τον Ιβάνοφ.

    «Επομένως ελπίζω ότι θα συνεχίσετε με αυτό ως πυξίδα και να αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να τροφοδοτήσει περαιτέρω εντάσεις, όπως τις εθνοτικές», πρόσθεσε.

    «Η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν», δήλωσε ο Ιβάνοφ, προσθέτοντας πως: «Μια κυβέρνηση που τελεί υπό εκβιασμό είναι μια ασταθής κυβέρνηση που δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό θα έχει επιζήμιες συνέπειες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτάκτως στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παλαιό Φάληρο: Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν οι ληστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν συμφωνώ με όσα λέει ο Β. Σόιμπλε για το χρέος της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ