• Top Stories

    “Αδειάζουν” τον Σώρρα οι στενοί του συνεργάτες. Τρεις απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους

    Σώρρας


    Αποστάσεις κράτησαν από τον καταζητούμενο Αρτέμη Σώρρα 3 στενοί του συνεργάτες, απολογούμενοι στον ανακριτή για βαριά αδικήματα.

    “Ο Σώρρας δεν έπρεπε να είναι εξαφανισμένος αλλά να βρίσκεται εδώ για να δώσει, ως μόνος υπεύθυνος, εξηγήσεις για ενέργειες του που έφεραν εμάς σε θέση κατηγορουμένου”, φερονται να είπαν στον ανακριτή διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση τους από τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

    Ελεύθεροι με όρους

    Οι 3 κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα) και την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ, ο καθένας.

    Τα τρία στελέχη της “Ελλήνων Συνέλευσις” απολογήθηκαν για τα κακουργήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης σε βάρος Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    “Ο Σώρρας όφειλε να είναι εδώ”…

    Ενα κατηγορώ στον Αρτέμη Σώρρα ήταν ουσιαστικά οι απολογίες τους.
    Και οι φέρονται να διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα, κρατώντας αποστάσεις από τον ιδρυτή του φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους στον 1ο ειδικό ανακριτή υποστήριξαν ότι ο Σώρρας δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον των αρχών παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης (ένα για αυτή την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης κι ένα μετά την καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση δικαστηρίου στην Πάτρα).

    Οι συνεργάτες του φυγόδικου φέρονται να επέρριψαν ευθύνες σε βάρος του, καθώς όφειλε, όπως είπαν, να εμφανιστεί για να απολογηθεί για δικές του ενέργειες που κατέστησαν τους ίδιους κατηγορούμενους κι όχι να μείνουν πίσω μόνοι τους, αντιμέτωποι με κακουργήματα.

    Στα υπομνήματα ισχυρίζονται ότι αρχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

    Παράλληλα, επικαλέστηκαν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόσφατα η απόφαση αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο.

    Σνας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της “Ελλήνων Συνέλευσις” το 2014, μετά την έκδοση της απόφασης, που κανείς δεν αμφισβητούσε, ούτε και είχε ελέγξει κανείς τη βασιμότητα των όσων ο Αρτ. Σώρρας έλεγε.

    Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο εκ των κατηγορουμένων Βασίλης
    Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί “θα ήταν ο βασικοτερος που θα κατέθετε”.

    Ο συνήγορος του Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως “οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία”,

    Η κατηγορία

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

    Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές δίωξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και 9 συνεργατών του για τα αδικήματα -κατά περίπτωση- της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.



    ΣΧΟΛΙΑ