• Πολιτική

    Το όνομα «Βασίλης Κικίλιας» είχε ως αποστολέα το πακέτο-βόμβα στον Π. Τόμσεν του ΔΝΤ

    • NewsRoom
    Κικίλιας

    Βασίλης Κικίλιας


    Επιβεβαιώνονται οι υποψίες που ήθελαν το πακέτο με τον εκρηκτικό μηχανισμό που στάλθηκε στον Πόουλ Τόμσεν να προέρχεται από την Ελλάδα, με τους τρομοκράτες να έχουν χρησιμοποιήσει ως αποστολέα το όνομα «Βασίλης Κικίλιας», του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Την αποκάλυψη έκανε μάλιστα ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν την Αθήνα ότι το δέμα εστάλη από την Ελλάδα.

    Σημείωσε επίσης ότι ήταν μικρή η ποσότητα της πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι η διοικητική υπάλληλος του ΔΝΤ, η οποία άνοιξε τον φάκελο, τραυματίστηκε ελαφρά.

    Αναφερόμενος στο πακέτο που έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι ερευνάται πώς πέρασε το δέμα από τα σημεία ελέγχου, σημειώνοντας πως είναι νωρίς για συμπεράσματα.

    Επεσήμανε δε ότι «μπορεί κάτι να μην πήγε καλά και με τον χειρισμό των υπαλλήλων στα μηχανήματα ελέγχου».

    Υπενθυμίζεται πως την ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή της βόμβας στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς. Ως αποστολέα στο συγκεκριμένο δέμα είχαν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν τον όνομα του Άδ. Γεωργιάδη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα ΕΛΤΑ απαντούν για το δέμα – βόμβα στον Σόιμπλε: Οι έλεγχοι ταχυδρομικών αποστολών γίνονται από άλλη εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη παγιδευμένου δέματος με στόχο τον Π. Τόμσεν – Τους Πυρήνες της Φωτιάς υποψιάζεται η Γαλλία (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» είχε σαν αποστολέα το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε – Τι απάντησε ο ίδιος



    ΣΧΟΛΙΑ