• Top Stories

    Κριστίν Λαγκάρντ: Τι συζήτησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Ουάσιγκτον

    • NewsRoom
    Eurogroup


    Για μια εποικοδομητική συνάντηση έκανε λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία υποδέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου Κορυφής του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

    Οι συνομιλία τους επικεντρώθηκε στην επιστροφή των κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα, το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ, τη πρώτη τεχνική συμφωνία με τους δανειστές καθώς και το χρέος.

    «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Ευκ. Τσακαλώτο και την ομάδα του. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιστροφή της αποστολής ώστε να συζητηθούν δύο πτυχές του ελληνικού προγράμματος: οι πολιτικές και η ελάφρυνση του χρέους», τόνισε η κα Λαγκάρντ.

    Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «η συνάντηση πήγε πολύ καλά, συζητήσαμε πως θα κλείσει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος». Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 που έφτασε στο 4,19% του ΑΕΠ. «Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε».

    Οι κκ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης αναμένεται να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισλεμπλουμ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν, ενώ αμέσως μετά την συνάντηση με την κα Λαγκάρντ είναι προγραμματισμένη ενημέρωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παππάς και Τζανακόπουλος πανηγυρίζουν για πλεόνασμα 4,19%, ενώ η ελληνική αγορά «αργοσβήνει»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μηταφίδης ξαναχτυπά: Η Βενεζουέλα είναι δημοκρατία αλλά διαφορετική (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο 3,9% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ



    ΣΧΟΛΙΑ