• Top Stories

    Επίθεση Σόιμπλε σε ΔΝΤ: «Δεν συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις του Ταμείου για την ανάπτυξη στην Ελλάδα»

    βραχυπρόθεσμα Σόιμπλε Λαγκάρντ


    Σε μια επίθεση προς το ΔΝΤ προχώρησε ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, λίγες εβδομάδες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, κατηγόρησε το Ταμείο για μη ρεαλιστικές υποθέσεις στη διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Γερμανικά ΜΜΕ, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως η Γερμανία διαφωνεί με το ΔΝΤ, «όσον αφορά τις υποθέσεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στο Βερολίνο την Τρίτη.

    «Το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να υιοθετήσει την εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 1%  για τα επόμενα 40 χρόνια», πρόσθεσε.

    Ο κ. Σόιμπλε δεν δίστασε να κατηγορήσει το ΔΝΤ για τη σύνταξη «μάταιων προγραμμάτων» και να προσθέσει ότι, όλα αυτά που εκτιμά το Ταμείο για την ελληνική οικονομία, πέραν όλων των άλλων, δεν πρόκειται να την καταστήσουν ποτέ ισότιμο μέλος της ευρωζώνης.

    Στηριζόμενος στην παραπάνω εκτίμηση του ΔΝΤ, δεν δίστασε να προσθέσει ότι «ως εκ τούτου, κάποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί όλα τα προγράμματα αποδείχθηκαν μάταια».

    Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με το ελληνικό ζήτημα να αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών που θα τεθούν επί τάπητος, αν και δεν είναι κυρίαρχο στην ατζέντα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσακαλώτος στο Spiegel: Ο Σόιμπλε δεν θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστοδουλάκης: Περιττή και επιζήμια η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Handelsblatt: «Πολιτική ήττα για τον Τσίπρα στο θέμα του χρέους – Γκρινιάρης ο Τσακαλώτος» (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ