• Ελλάδα

    Citi: Σχεδόν απίθανη πλέον η συμφωνία στις 7 Απριλίου, λόγω συντάξεων

    • NewsRoom
    Citigroup

    Citigroup


    Απίθανη θεωρούν πλέον τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο Eurogroup της 7η Απριλίου οι αναλυτές της Citi. Όπως σημειώνουν η διαφωνία πάνω στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την ημερομηνία έναρξης της σχετικής απόφασης (πριν ή μετά το 2019) έχουν μειώσει πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας της συμφωνίας.

    Στο σημείωμα προς τους επενδυτές, η Citi αναφέρεται στις πληροφορίες που είδαν το φως την προηγούμενη εβδομάδα για επιστολή του κ. Τσακαλώτου προς τους πιστωτές, σύμφωνα με την οποία πρότεινε μια εναλλακτική λύση για τη μείωση κατά 1% στις συνταξιοδοτικές δαπάνες από ό, τι είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, προτείνοντας οι περικοπές των συντάξεων να γίνουν σταδιακά σε διάστημα δύο ετών. Σύμφωνα με τη Citi, η επιστολή αυτή ανέτρεψε ένα μέρος της προόδου που είχε σημειωθεί μέχρι τότε.

    Σύμφωνα με τις πηγές της Citi, οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν ότι όσο πιο πολύ μένει η αξιολόγηση ανοιχτή, τόσες περισσότερες απαιτήσεις μπορεί να έχει το ΔΝΤ.

    Κατά τους αναλυτές της τράπεζας, τον Μάιο μπορεί να υπάρξει περισσότερη πρόοδος, υπό την πίεση και της προθεσμίας του Ιουλίου για την αποπληρωμή του χρέους, με τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών λόγω της πολιτικής δυσκολίας να συμφωνηθούν οι όροι του προγράμματος,  να παραμένει, αν και αυτό δεν είναι βασικό σενάριο της Citi.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο ισχυρές εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία – Τουλάχιστον 10 νεκροί (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λυκούδης: Χρέος του Στουρνάρα να παρέμβει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τέσσερις παρεμβάσεις που ζητά το ΤΕΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές



    ΣΧΟΛΙΑ