• Business

    ΕΦΚΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής εισφορών- Δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα ειδοποιητήρια

    Απεργία στον ΕΦΚΑ σήμερα, Τετάρτη 16/2/2022

    Απεργία στον ΕΦΚΑ σήμερα, Τετάρτη 16/2/2022


    Λήγει σήμερα, 14/7 η προθεσμία πληρωμής των εισφορών Μαΐου προς τον ΕΦΚΑ, αν και δεν έχει αναρτηθεί το σύνολο των ειδοποιητηρίων.

    Η εκπνοή της προθεσμίας αφορά 57.000 ειδοποιητήρια που έως τώρα δεν είχαν μπει στο σύστημα.

    Σημειώνεται πως ένας μεγάλος αριθμός τους αναρτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ενώ πολλές χιλιάδες δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί, περιμένοντας την έγκριση του ΔΣ του ΕΦΚΑ. Η διοίκηση του φορέα ωστόσο πρόκειται να συζητήσει σήμερα το ενδεχόμενο μικρής παράτασης της προθεσμίας.

    Η διοίκηση έχει αποφασίσει πως ακόμα και αν δε δοθεί παράταση δεν θα  επιβληθούν πρόστιμα, μιας και κάτι τέτοιο έκρινε πως θα ήταν παράλογο και θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων.

    Τα ειδοποιητήρια – «φαντάσματα» αφορούν επαγγελματίες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος το 2017 ή είχαν κλείσει τα βιβλία τους και έκαναν επανέναρξη δραστηριότητας. Επίσης αφορούν περιπτώσεις επαγγελματιών που λόγω διπλοεγγραφών και λαθών δεν είχαν λάβει έως τώρα ειδοποιητήρια για πληρωμή εισφορών.

    Με ανακοίνωσή του το επόμενο διάστημα ο ΕΦΚΑ θα ορίσει πώς θα καταβληθούν οι δόσεις που έχουν συσσωρευτεί από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: Δίνουν πίσω από 170 έως 2.750 ευρώ λόγω λαθών στον υπολογισμό του ΕΦΚΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά ο ΕΦΚΑ στα δημοσιεύματα για τη μη σύσταση πειθαρχικού συμβουλίου στον φορέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναμένεται διπλό χαράτσι στα ακίνητα -Ανά 5 χρόνια θα καταβάλλονται 500 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ