• Most Popular

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Θέλει να «τρέξει» το νέο ΔΟΛ με Καρακούση και Λάμψια – Ο ρόλος της Egon Zehnder

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Μία σύγχρονη εκδοτική εταιρία υψηλών προδιαγραφών εφάμιλλη με διεθνείς εκδοτικούς κολοσσούς επιθυμεί να «χτίσει» ο Όμιλος Μαρινάκη, στην ιδιοκτησία του οποίου έχει περιέλθει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

    Ο νέος εκδότης θέλει να αξιοποιήσει το καλοκαίρι για να δρομολογήσει τις απαιτούμενες αλλαγές στο  συγκρότημα Τύπου παντρεύοντας το βάρος των ιστορικών του τίτλων με την  ευελιξία μίας δυναμικής επιχείρησης στον χώρο των media.

    Αντώνης Καρακούσης. Διευθυντής Το Βήμα της Κυριακής
    Αντώνης Καρακούσης. Διευθυντής Το Βήμα της Κυριακής

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής  έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει τα υφιστάμενα διευθυντικά στελέχη στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και το Βήμα της Κυριακής δείχνοντας εμπιστοσύνη στα πρόσωπα των Παναγιώτη Λάμψια και Αντώνη Καρακούση αντίστοιχα.

    Έμπειροι 

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί ότι τα δύο στελέχη κράτησαν ζωντανό τον δημοσιογραφικό οργανισμό στο κρίσιμο μεταβατικό στάδιο από τον ειδικό εκκαθαριστή στην νέα ιδιοκτησία και ότι με την εμπειρία τους μπορούν να συνεχίσουν κρατώντας τις απαιτούμενες ισορροπίες στο συγκρότημα.

    Παναγιώτης Λάμψιας. Δημοσιογράφος

    Παράλληλα όμως αναζητεί επιτελικά στελέχη που «τρέξουν» τον ΔΟΛ με όρους της σύγχρονης αγοράς. Ο όμιλος Μαρινάκη έχει αναθέσει στην διεθνή εταιρία συμβούλων Egon Zehnder την αναζήτηση των προσώπων εκείνων που θα στελεχώσουν τον ΔΟΛ καταλαμβάνοντας τα νευραλγικά πόστα της επιχείρησης. Θεωρείται δεδομένο ότι η Egon Zehnder, υπό την επίβλεψη του δραστήριου και ιδιαίτερα ικανού  Ανδρέα Γαβριηλίδη  αναζητεί στέλεχος που θα αναλάβει καθήκοντα CEO στην νέα εποχή του ΔΟΛ. Επίσης η εν λόγω εταιρία αναζητεί υπευθύνους για θέματα managment του ΔΟΛ, κοινώς τα πρόσωπα εκείνα που θα αναλάβουν τα πόστα του οικονομικού διευθυντή, του εμπορικού διευθυντή και του επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρώπινου δυναμικού (HR).

    Οι διαδικασίες αυτές θα ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου προκειμένου από τον Σεπτέμβριο τα έντυπα του ΔΟΛ να κάνουν ένα δυναμικό come back στην δημοσιογραφική αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικονόμου, Μαρινάκης, Φράγκου: Οι κυρίαρχοι των ναυτιλιακών deals με 760 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Έτοιμος να σαρώσει στα βραβεία Lloyds List

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί Β. Μαρινάκης, Χ. Βαφειάς και Γ. Καραγεωργίου αγωνιούν για τη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ