• Πολιτική

    Αυτό είναι το νέο μεγαθήριο αξίας 13 δισ. δολαρίων του ναυτικού των Η.Π.Α. (Video)

    USS Gerarld Ford, Η.Π.Α


    Ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Donald Trump «καλωσόρισε» στο αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό, το νεότευκτο αεροπλανοφόρο που φέρει την ονομασία του 38ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Gerald R. Ford. Kατά την παρουσίαση του αεροπλανοφόρου ο πλανητάρχης δεν μάσησε τα λόγια του και δήλωσε πως «θα κάνει τους εχθρούς των Η.Π.Α να τρέμουν από φόβο»USS Gerald R. Ford

    Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R Ford έχει μήκος 337 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που αγγίζουν τα 30 ναυτικά μίλια, ζυγίζει 100.000 τόνους. Όσον αφορά το κόστος του, ανέρχεται στα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το νέο αεροπλανοφόρο του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α μπορεί να μεταφέρει 75 μαχητικά αεροσκάφη και το πλήρωμα του απαρτίζεται από περίπου 4,500 χιλιάδες άτομα. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να πλέει επί 20 χρόνια συνεχόμενα χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό και το προσδόκιμο της «ζωής» του αγγίζει τα 50 χρόνια.

     

    Μιλώντας στο Norfolk της Βιρτζίνια, κατά την επίσημη τελετή παράδοσης του αεροπλανοφόρου, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Από σήμερα θέτω το αμερικανικό σκάφος Gerald R. Ford σε αποστολή. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το πολεμικό πλοίο και όσους θα πλέουν πάνω του». USS Gerald R. Ford

    Στην τελετή μίλησε και η Susan Ford Bales, η κόρη του 38ου Αμερικανού προέδρου. «Κανένας, απολύτως κανένας, δεν θα ήταν πιο περήφανος βλέποντας αυτό το σκάφος από τον πρόεδρο των Η.Π.Α Gerald R. Ford. Αισθάνομαι τεράστια τιμή που δίνω αυτή την εντολή: Αξιωματικοί και πλήρωμα του Gerald R. Ford επιβιβαστείτε στο πλοίο μας και δώστε του ζωή». 

    https://youtu.be/_kJeb5FcRAc

    Η κατασκευή του αεροπλανοφόρου ξεκίνησε το 2009 και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, με κόστος 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, η καθυστέρηση στον χρόνο παράδοσης καθώς και η υπέρβαση του προϋπολογισμού οφείλονται στον εξοπλισμό του αεροπλανοφόρου με τελευταίας γενιάς συστήματα τεχνολογίας. Συνολικά είναι προγραμματισμένα να κατασκευαστούν άλλα 9 αεροπλανοφόρα, με το επόμενο να αναμένεται να παραδοθεί  μέσα στο 2020, φέροντας την ονομασία ενός άλλου προέδρου της Αμερικής, του John F. Kennedy.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιο είναι στα αλήθεια το μεγάλο ρίσκο της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος ΣτΕ: Σταματήστε τις επιθέσεις – Θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρουφάκης: Ανοησία οι θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ