• Πολιτική

    Νεύρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι εναντίον όλων στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Η ήττα φέρνει νεύρα, κι από ό,τι φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλά. Σε λίγη ώρα ξεκινά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην Κουμουνδούρου, και τα στελέχη της θα βρεθούν για πρώτη φορά ενώπιος ενωπίω μετά την ήττα της Κυριακής. Το κλίμα αναμένεται να είναι εκρηκτικό στην πρώτη συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών για τα αίτια της βαριάς ήττας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σκληρή κριτική για την ήττα αναμένεται να δεχθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης που στράφηκε μαζικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος δέχεται την κριτική ότι με την πολιτική του «χάρισε» την μεσαία τάξη στην Νέα Δημοκρατία.

    Από την άλλη, υπάρχει η ομάδα των λεγόμενων προεδρικών που τοποθετούνται κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την υπεραισιοδοξία ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα και τις λανθασμένες δημοσκοπήσεις που έδιναν ως την τελευταία στιγμή ελαφρύ προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ή ήττα με ελάχιστη διαφορά από τη ΝΔ.

    Πριν από λίγη ώρα ο κ. Βερναρδάκης παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε  την κριτική που δέχεται ο ίδιος σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τα περί απομόνωσης του πρωθυπουργού ευπρόσδεκτη μεν αλλά τις ερμηνείες που δίνονται «σαπουνόπερα». Διερωτήθηκε δε αν υπάρχει κάτι που μπορεί κάποιος να κρύψει από τον πρωθυπουργό. «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που μιλάει με όλους τους ξένους ηγέτες, θεωρείτε ότι μπορεί κάποιος να τον απομονώσει;» είπε.

    Στο ίδιο πλαίσιο, ομολόγησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, παρ’ ότι θα δώσει τη μάχη με αυτό το σκοπό, αλλά…  το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί.

    Ο ίδιος μάλιστα επιχείρησε να εμφανίσει υποβαθμίσει το εύρος της διαφοράς αναφέροντας τα εξής: «Αν η διαφορά ήταν 15 και 17 μονάδες καταφέραμε να το μειώσουμε στο μισό έτσι δεν είναι;».

     



    ΣΧΟΛΙΑ