• Πολιτική

    Νεύρα και φωνές στην συνεδρίαση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο (pics)

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Νεύρα, ένταση και διαφωνίες καταγράφηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, χθες το απόγευμα. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ σε κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει «άντε μην τα πάρω στο κρανίο». Διαφωνίες βουλευτών για το ποσοστό της αποζημίωσης που καταβάλλουν στο κόμμα, όπως και για την παραχώρηση του δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, στο τέλος της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, θέλησε ως είθισται να ανοίξει τον κατάλογο των ομιλητών. Όμως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε τον λόγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των παρεμβάσεων.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την απορία του για την ατζέντα της συνεδρίασης, πως δεν είναι προσδιορισμένη για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων του. Άλλες πληροφορίες τον ήθελαν ενοχλημένο και από τις διαρροές των ονομάτων για τους ρόλους στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα.

    Όσοι δεν κατάλαβαν…

    Το λόγο πήρε αμέσως μετά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να τόνισε «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν» πως κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση. Σχετικά με τα προτεινόμενα πρόσωπα φέρεται να διευκρίνισε πως δεν αποτελούν αντικείμενο της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δικές του εισηγήσεις.

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και Γιάννης Μπαλάφας συνομιλούν

    Οι τοποθετήσεις πολλών στελεχών που ακολούθησαν και τα πολλά και εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που έμπαιναν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται να προκάλεσαν και μια νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει πως η ατζέντα είναι συγκεκριμένη και τέθηκε από τον ίδιο στην εισήγησή του. Η αναστάτωση και ο θόρυβος μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας και η παρέμβαση ενός βουλευτή πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγεται, «μίλα πιο δυνατά, δεν ακούμε» φέρεται να του είπε, προκάλεσε τον περαιτέρω εκνευρισμό του κ. Τσίπρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε: «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο», συμπληρώνοντας πως υπάρχει ατζέντα και ότι δεν πρέπει να κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη

    Πολλοί βουλευτές της Περιφέρειας φέρεται να έβαλαν θέματα οικονομικής φύσεως προς το κόμμα. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσαν πως διαφωνούν με την καταβολή του 40% των αποδοχών τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη παραχώρηση του δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη τους στην Κουμουνδούρου.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απάντησε στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές ότι τα παραπάνω αποτελούσαν προϋπόθεση για ένταξη στα ψηφοδέλτια και πρέπει να τηρηθούν. Η νέα γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται στην τοποθέτησή της να δικαιολόγησε τους βουλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρώντας να βρεθεί μια μέση λύση.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Βασιλικός χαιρετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο



    ΣΧΟΛΙΑ