• Πολιτική

    Αλ. Τσίπρας: Θα ψηφίσουμε τον νέο πρόεδρο της Βουλής – Η ΝΔ απαξιώνει τη ΔΕΗ

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας


    Τον απολογισμό των πρόσφατων εθνικών εκλογών και της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη  συνεδρίασης της νέας ΚΟ του κόμματός του, η οποία συνεδρίασε στην αίθουσα της Γερουσίας, μια μέρα πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

    Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος έδωσαν μια δύσκολη μάχη, στην οποία ο αντίπαλος «ήθελε, σχεδίαζε, επεδίωκε, τη συντριβή μας». «Αλλά δεν τα κατάφεραν», πρόσθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας απέτρεψαν αυτόν τον σχεδιασμό».

    Όπως υποστήριξε, «παρά τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που έφτανε ορισμένες φορές στα όρια αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας, περίπου 1.800.000 γυναίκες και άνδρες σε όλη την Ελλάδα μας εμπιστεύτηκαν ξανά. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε όλο αυτό τον κόσμο», σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Έχουμε όμως παράλληλα και τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και να αποτελέσουμε το αγκωνάρι του κόσμου της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας που πρέπει να σταθεί όρθιος, να παλέψει και να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που θα δεχθεί από τη νέα κυβέρνηση σε δικαιώματα και κατακτήσεις», ανέφερε.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει μια σκληρή, προγραμματική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στη ΝΔ. Ωστόσο, όπως ανέφερε  δεν χρειάζονται κραυγές αλλά καλή προετοιμασία, ενώ εξήγησε πως δεν θα λένε «όχι» σε όλα. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για πρόεδρο της Βουλής τον Κώστα Τασούλα διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει και καμία ένσταση επί προσωπικού μαζί του.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από όλους τους βουλευτές να είναι άρτια προετοιμασμένοι ενώ τους δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμπεριφορά κόντρα στους κανόνες που έχουν συνομολογήσει όλοι.

    Η ΝΔ απαξιώνει τη ΔΕΗ!

    Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ήδη την αντιπολίτευση, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος οδήγησε την εταιρεία στη σημερινή της κατάσταση με τα χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση πως απαξιώνει την Επιχείρηση. Όπως είπε, «είδαμε να προετοιμάζουν συστηματικά την εκποίηση της ΔΕΗ, την οποία απαξιώνουν καθημερινά και συνειδητά με δημοσιεύματα και δηλώσεις, μέχρι να εμφανίσουν αύριο ως σωτήρα τον όμιλο στον οποίο θα την ξεπουλήσουν».

    «Αλλωστε ο αρμόδιος υπουργός το ξέρει καλά το σενάριο, διότι το ίδιο έργο σκηνοθέτησε με την Ολυμπιακή», σχολίασε σχετικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει επί των ημερών του η ΔΕΗ.

    Ποιοι αναμένεται να αναλάβουν ρόλους στην ΚΟ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προτείνει για τη θέση της Γραμματέα της ΚΟ την Όλγα Γεροβασίλη.

    Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να αναλάβουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Θέση διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναλάβει ο πρώην βουλευτής  Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

    Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής τον Δημήτρη Βίτσα.

    Ο κ Τσίπρας ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι νέοι τομεάρχες  καθώς και οι βουλευτές που θα στελεχώσουν τις επιτροπές.



    ΣΧΟΛΙΑ