• First Top Stories

    Νέος πρόεδρος ΕΡΤ: Ξεκάθαρα και ντεκλαρέ υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων

    • NewsRoom

    Γιάννης Δρόσος


    Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η τοποθέτηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κατόπιν πρότασης της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

    Επίσης, εγκρίθηκαν οι διορισμοί του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου στη θέση μέλους του ΔΣ και του δημοσιογράφου Λευτέρη Αρβανίτη επίσης σε θέση μέλους του ΔΣ της εταιρείας.

    Ο κ. Δρόσος, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, τάχθηκε υπέρ των διαδικασιών αξιολόγησης του προσωπικού της ΕΡΤ, λέγοντας: «Είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Το λέω ξεκάθαρα και ντεκλαρέ. Η αξιολόγηση δεν συνιστά λογοκρισία. Αξιολόγηση κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια και έχουν μεθόδους και μπορούμε να το δούμε».

    Σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους, αλλά βλέπω συνεντεύξεις που ο δημοσιογράφος κάνει επί μισή ώρα την ερώτηση. Επιτρέψτε μου να πω ότι σε αυτόν θα πω ‘μάθε παιδί μου να ρωτάς ή πήγαινε μάθε γράμματα’».

    Η υποψηφιότητα του κ. Παπαδημητρίου έλαβε την ευρύτερη στήριξη της επιτροπής, καθώς και η ΝΔ ψήφισε θετικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Δρόσος: Το νέο αφεντικό της ΕΡΤ- Απο τον Άκη, στον Γιάννο, στον Παππά και τώρα στον Τζανακόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΡΤ: Ο δικηγόρος Γιάννης Δρόσος η επιλογή του Ν. Παππά για τη θέση του νέου Διευθ. Συμβούλου



    ΣΧΟΛΙΑ