• Πολιτική

    Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες καταδικάζουν σε θάνατο τους πρόσφυγες, τρυπώντας τις φουσκωτές βάρκες τους

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Για ακόμα μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα πυρά του κατά της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα, προδίδοντας την αμηχανία που επικρατεί στο τουρκικό καθεστώς το τελευταίο διάστημα.

    Αυτή την φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταπιάστηκε για μια ακόμα φορά με το μεταναστευτικό ζήτημα, σε μία περίοδο μάλιστα που η Τουρκία αντιμετωπίζει νέες επικρίσεις για την στάση της στο ζήτημα της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με το νέο παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου, οι Έλληνες «καταδικάζουν στον θάνατο τους πρόσφυγες, τρυπώντας τις φουσκωτές βάρκες τους».

    Μάλιστα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο Ερντογάν επιτέθηκε  προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέματα για το μεταναστευτικό.

    «Είναι αχαριστία να λέει  πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη», ανέφερε.

    Παράλληλα, με αιχμή την έναρξη των εργασιών υποστήριξης και εγκατάστασης μιας δύναμης περίπου 400 ανδρών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, ο Ερντογάν διεμήνυσε με ειρωνεία ότι η Ελλάδα «έχει μετατραπεί σε αμερικανική στρατιωτική βάση».

    Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε και αυτός επιτεθεί κατά της Ελλάδας, μην μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.  «Η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας. Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Ακάρ.

    «Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία» πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών

    Διαβάστε επίσης

    Σκληρή απάντηση Οικονόμου στον Ερντογάν: Η Ελλάδα θα απαντά στις χώρες που εργαλειοποιούν απελπισμένους ανθρώπους



    ΣΧΟΛΙΑ