• Πολιτική

    Νέες αποκαλύψεις για το κρατικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας – Επίσημο αίτημα είχε κατατεθεί στο Ελληνικό ΥΠΕΞ

    Το αεροσκάφος από την Βενεζουέλα YV2486


    Εξηγήσεις γύρω από νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περιβόητη πτήση του κρατικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, το οποίο προσγειώθηκε πριν από μια εβδομάδα στο Ελ. Βενιζέλος ζητά η Νέα Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Τύπο, η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία από την αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ειδήσεις κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας», απέκρυψε πως υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ από τη Βενεζουέλα, προκειμένου να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

    Όπως αναφέρει η εφ. Πρώτο Θέμα,  σύμφωνα με τα έγγραφα της Κρυπτογραφικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, λίγη ώρα πριν το Falcon YV2486 μπει στο FIR Αθηνών το Σάββατο 2 Μαρτίου, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα με ανεπίσημη ρηματική διακοίνωση στο ελληνικό υπουργειο Εξωτερικών ζήτησε να ανοίξει την αίθουσα επισήμων Β’ του αεροδρομίου για τον υψηλό επισκέπτη, που δεν ήταν άλλος από τον Βενεζουελάνο υπουργό Εξωτερικών, Χόρχε Αρεάζα. Μάλιστα, σε αυτήν τη διακοίνωση διευκρινίζεται ότι το αεροπλάνο θα παραμείνει μόλις μιάμιση ώρα στην Αθήνα και μετά θα απογειωθεί.

    Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο, κάθισε με τρεις συνοδούς στην αίθουσα επισήμων του “Ελ. Βενιζέλος”. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Αρεάζα κρατούσε μαζί του έναν χαρτοφύλακα σε κανονικό μέγεθος. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση το μόνο πρόσωπο που εισήλθε στη VIP αίθουσα ήταν ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, και μία σύμβουλός του.

    Και δεύτερο αεροσκάφος

    Σύμφωνα με την εφ. «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», λίγες ημέρες νωρίτερα ένα  δεύτερο κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο έχει καταγραφεί να προσεγγίζει τη χώρα μας την ίδια χρονική στιγμή που πέταγε πάνω από την Ελλάδα και το κυβερνητικό Falcon που προσγειώθηκε τελικά το προηγούμενο Σάββατο στην Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου, στις 12.39 το μεσημέρι, ένα άλλο Φάλκον 2000ΕΧ, με τα διακριτικά YV3360, που φέρεται να ανήκει και αυτό στην κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA και χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πετούσε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, πλησίον της Κρήτης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής, αν και εκείνο προσγειώθηκε σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο.

    Την ίδια μέρα, δυο ώρες μετά, το επίμαχο Φάλκον YV2486 της κυβέρνησης του Μαδούρο εντοπίστηκε να πετάει και εκείνο στην ίδια περιοχή. Αυτό ήταν το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 2 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, προερχόταν από το Αμπου Ντάμπι. Αρκετά σημεία της διαδρομής του επίμαχου αεροσκάφους παραμένουν άγνωστα.

    Τα δυο αεροσκάφη εντοπίζονται να πετούν σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, δυο μέρες πριν το δεύτερο προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: 

    «Οι σημερινές αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” και του “Ελεύθερου Τύπου” για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα. Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου, το Μαξίμου οφείλει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις:

    · Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;

    · Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιον λόγο;

    · Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;

    Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρια ερωτήματα της ΝΔ στην κυβέρνηση για τη μυστηριώδη πτήση από τη Βενεζουέλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυκνό μυστήριο, αναπάντητα ερωτήματα: Γιατί ήρθε ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ