• Πολιτική

    Νέες απειλές Ερντογάν για τους υδρογονάνθρακες: «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα»

    • NewsRoom
    ρετζεπ ταγιπ ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας


    Συνέχεια στην προκλητική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας γύρω από το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    «Όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τα κύρια δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και όσο συνεχίζει την επιθετική της πολιτική τόσο θα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα» διαμήνυσε ο Ερντογάν, απειλώντας την Κύπρο πως δεν θα επιτρέψει «να καταπατηθούν με τετελεσμένα τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι από τους κύριους δικαιούχους των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου»

    Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Ερντογάν είχε απειλήσει Αθήνα και Λευκωσία ότι διεκδικήσεις στην Μεσόγειο είναι μάταιες και εν τέλει εγείρουν κινδύνους για τις ίδιες.

    Παρά τις συνεχείς προκλήσεις από την Άγκυρα, η κυπριακή κυβέρνηση έχει επιλέξει να κρατά ψύχραιμη στάση και να κινείται απερίσπαστη με βάση το πρόγραμμά της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H απάντηση της Κύπρου στην Τουρκία: Δέσμευσε με Navtex την ΑΟΖ, για πολυεθνική άσκηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον.. χαβά τους οι Τούρκοι: Η Ελλάδα και η Κύπρος παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο στη Μεσόγειο, λέει ο Γιλντιρίμ



    ΣΧΟΛΙΑ