• Πολιτική

    Νέα τρικλοποδιά Καμμένου: Θέλει απλή αναλογική με πλαφόν


    Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε μια ακόμη προσπάθεια να εξευμενίσει τους βορειοελλαδίτες για την συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει την προώθηση δικής του, ξεχωριστής, κομματικής ατζέντας με στόχο την πολιτική του επιβίωση.

    Αιφνιδιάζοντας ξανά, έπειτα από συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, έβαλε άλλη μια βόμβα στα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού δηλώνοντας ότι θέλει πλαφόν 3% για την είσοδο μιας δημοτικής ή περιφερειακής παράταξης στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

    Αν και δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, η κίνηση αυτή δυναμιτίζει τον «Κλεισθένη» και ουσιαστικά ακυρώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει την απλή αναλογική στους δήμους. Αυτό σημαίνει ότι αν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν την εν λόγω διάταξη, αυτή δεν περνάει, αφού κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν την υπερψηφίζει.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ μετά τη συνάντηση με τον Γ.Πατούλη, στην οποία μάλιστα γίνεται επίκληση και στον έμπειρο στα αυτοδιοικητικά πρώην δήμαρχο Πάρου Γιάννη  Ραγκούση, αναφέρεται ότι το πλαφόν του 3% θα συμβάλλει στην κυβερνησιμότητα στους δήμους και στις περιφέρειες και πως ο Πάνος Καμμένος θα επιδιώξει αυτό να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη.

    Ενώ υπήρχε η εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, που ψηφίζεται από την Ολομέλεια την Παρασκευή, θα αποτελούσε το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο Πάνος Καμμένος καταφέρνει να το μετατρέψει σε μια ακόμη ενδοκυβερνητική διαφωνία.

    Η νέα αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, βλέποντας καθημερινά το κόμμα του να συρρικνώνεται, ως απόρροια της συμφωνίας των Πρεσπών, συνεχίζει τα πολιτικά παιχνίδια, αγνοώντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Μαξίμου να πάρει ανάσα και να αλλάξει την ατζέντα εστιάζοντας σε θέματα της οικονομίας.

    Με τις σχεδόν καθημερινές απρόβλεπτες κινήσεις του Πάνου Καμμένου, αναρωτιέται κανείς τι θα πει, τι θα κάνει, πώς θα αντιδράσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπου θα αναγκαστεί να παραστεί από κοινού με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

    Την ώρα μάλιστα που ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Ντιμιτρόφ εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα του θα λάβει στη διάρκεια της Συνόδου έγκριση ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Πάνος Καμμένος δήλωνε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν βάζει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

    «Δεν έχουν κανένα μέλλον τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αν δεν κυρωθεί η συμφωνία, και εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί» είχε διαβεβαιώσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι ΑΝΕΛ ψήφισαν επί της αρχής το σχέδιο Κλεισθένης, αλλά ο Καμμένος διαφωνεί τώρα με την απλή αναλογική!

     



    ΣΧΟΛΙΑ