• Πολιτική

  Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τα emails της Folli Follie: «Επενδύει στη συκοφαντία»

  • NewsRoom
  Εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


  «Η ΝΔ μπροστά στα αδιέξοδά της σε πανδημία και οικονομία, συνεχίζει να επενδύει στη συκοφαντία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι «διαρρέει στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, υιοθετώντας παντελώς ψευδείς, ασυνάρτητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, χωρίς κανένα στοιχείο που να τους τεκμηριώνει».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως η ΝΔ, την ίδια στιγμή, «αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά».

  Σημειώνει πως «για τους συκοφαντικούς και ασυνάρτητους ισχυρισμούς του, ο συνεργάτης των υπόδικων σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί με τις ψευδείς του αναφορές».

  Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ επιπλέον ότι «αποκρύπτει επίσης επιμελώς και άλλες δυο βασικές πτυχές της υπόθεσης που κατεδαφίζουν τα περί μεθόδευσης καθυστερήσεων της διερεύνησης του σκανδάλου Folli Follie:

  Ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, μόλις πριν λίγες μέρες, αρχειοθέτησε οριστικά τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στην συγκεκριμένη υπόθεση.

  Και ότι η ίδια η ΝΔ υπερψήφισε ως αντιπολίτευση και επανέφερε το 2020 ως κυβέρνηση την δήθεν “σκανδαλώδη” τροπολογία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με καθυστερήσεις στην υπόθεση».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι θα αφήσει μόνο του τον κ. Μητσοτάκη «στον δρόμο της λάσπης που διάλεξε για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τα αληθινά σκάνδαλα της διαχείρισής της με τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων» και καταλήγει: «Τα υπόλοιπα ενώπιον της δικαιοσύνης».

  Διαβάστε επίσης: 

  ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ για FF: Ας αφήσει τα πολλά λόγια κι ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του

  Νέο αποκαλυπτικό e-mail: «Με τις ευλογίες Τσίπρα η οικογένεια Κουτσολιούτσου έδωσε μάχη για να φρενάρει το σκάνδαλο»

  Σκάνδαλο Folli Follie: Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις των emails περί εμπλοκής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Απαντήσεις ζητά η ΝΔ  ΣΧΟΛΙΑ