• Πολιτική

    ΝΔ: Πανικόβλητη η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Βέμπερ για τα πλεονάσματα

    • NewsRoom
    Εκλογές ΝΔ: Κρίσιμο τεστ για τη νέα φυσιογνωμία της παράταξης


    Την αντίδραση της κυβέρνηση στις δηλώσεις του επικεφαλής υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων με ενδεχόμενη νέα ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

    Συγκεκριμένα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε ερώτηση που του έθεσε το ΑΠΕ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βέμπερ, απάντησε ότι «ισχύουν αυτές οι συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει η Ελλάδα με το Eurogroup». Στην εν λόγω δήλωση, η ΝΔ τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι «Η κυβέρνηση πανικόβλητη μετά τις δηλώσεις Βέμπερ προσπάθησε μέσω του ΑΠΕ να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της».

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

    «Η κυβέρνηση πανικόβλητη μετά τις δηλώσεις Βέμπερ ότι η επόμενη Κομισιόν θα εξετάσει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των πλεονασμάτων, προσπάθησε μέσω του ΑΠΕ (!) να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της.

    Ρωτάμε, λοιπόν, την κυβέρνηση-κουρελού: Θέλει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αναπνεύσουν η οικονομία και οι Έλληνες; Ναι ή όχι;

    Μέχρι να μας απαντήσουν, ας πάψουν τουλάχιστον να λειτουργούν επί ζημία της χώρας».

    Η απάντηση του Μαξίμου

    Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, το Μαξίμου υποστηρίζει πως η ΝΔ υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5%, τα οποία όπως αναφέρει θα ήταν «στο διηνεκές». Παράλληλα, υποστηρίζει για μια ακόμη φορά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσφύγει στον «ακραίο Βέμπερ» προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε να μην ακυρώσει η κυβέρνηση τον νόμο για την περικοπή στις συντάξεις.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

    «Η ΝΔ, που ως κυβέρνηση υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% εις το διηνεκές και παρά το όργιο λιτότητας που επέβαλε στον ελληνικό λαό, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 0,5%, σήμερα που η κυβέρνηση έχει βγάλει τη χώρα εκτός μνημονίων, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του ακραίου Βαυαρού πολιτικού, κ. Βέμπερ. Του ίδιου πολιτικού δηλαδή, στον οποίο προσέφευγε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μεσολαβήσει, για να μην ακυρώσει η κυβέρνηση την περικοπή στις συντάξεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξαλλος ο Ζουράρις: «Ασχετίλας», «μαξιλάκας» και «αρχοδεξιός» ο Μητσοτάκης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Αυτός είναι ο διάλογος που καταγγέλλει ως εκβιασμό ο Νίκος Νικολόπουλος (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ