• Πολιτική

    ΝΔ κατά Γιώργου Τσίπρα: Αντί να ζητήσει συγγνώμη επαναλαμβάνει πως η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός

    • NewsRoom


    Επίθεση στον Γιώργο Τσίπρα με αφορμή τη δήλωσή του από το βήμα της Βουλής πως η άμυνα της χώρας «δεν είναι αυτοσκοπός», εξαπολύει η ΝΔ, μετά και την προσπάθεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του, επιμένοντας ωστόσο στην ίδια άποψη.

    «Ο κ. Γιώργος Τσίπρας αντί να ζητήσει συγγνώμη ή έστω να προσπαθήσει να ανασκευάσει την επικίνδυνη και απαράδεκτη δήλωση του, όχι μόνο επιμένει, αλλά ζητάει και τα ρέστα. Με περισσό θράσος επαναλαμβάνει αυτούσια τα όσα είπε», αναφέρει η ΝΔ.

    «Προφανώς για τον κ. Τσίπρα που ανήκει στο κόμμα του “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” η θωράκιση της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, για τη δική μας παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός», προσθέτει η ΝΔ.

    Νωρίτερα, ο Γιώργος Τσίπρας, η προκλητική δήλωση του οποίου προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, είχε υποστηρίξει πως οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν από την «άθλια μονταζέρα της ΝΔ» η οποία «απομονώνει, κόβει και ράβει…με μοναδικό στόχο να τροφοδοτήσει τους πιστούς της λίστας Πέτσα τίτλους fake news», κατηγορώντας δε το κυβερνών κόμμα πως «απευθύνεται σε χαχόλους».

    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε δε πως «αυτοσκοπός δεν μπορεί να είναι η Άμυνα, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα εξοπλιστικά, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα Rafale» και υποστήριξε πως  «αυτά είναι τα μέσα που κάθε φορά πρέπει αν εξετάζονται και, όπου είναι αναγκαία, επιλέγονται για τον πραγματικό σκοπό: την ασφάλεια της χώρας, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την υποστήριξη της εξωτερικής μας πολιτικής.»

    «Όσοι κομπάζουν για τα έξι επιπλέον Rafale και «σοκάρονται» από το αυτονόητο είναι οι ίδιοι που δήλωναν ότι η κόκκινη γραμμή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της χώρας είναι τα έξι ναυτικά μίλια», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης

    Η παρέμβαση του Γιώργου Τσίπρα στη βουλή που εξόργισε τον Μητσοτάκη: Η Άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός!

    Μητσοτάκης για Rafale και Belharra: Μήνυμα στην Τουρκία, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Η άμυνα της χώρας είναι υπέρτατος σκοπός



    ΣΧΟΛΙΑ